Ştiri Sibiu – O CREȘĂ A VIITORULUI VA FI CONSTRUITĂ ÎN PARCUL ARINI DIN SEBEȘ. FINANȚAREA ESTE ASIGURATĂ INTEGRAL DE MINISTERUL DEZVOLTĂRII

0
91

Vineri, 2 septembrie 2022, primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor, a fost prezent la sediul Companiei Naționale de Investiții din București pentru semnarea contractului de finanțare prin care va fi construită o creșă în Parcul Arini din Sebeș. Capacitatea noii instituții de învățământ va fi de 40 de locuri, iar valoarea finanțării obținute de primăria Sebeș de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Compania Națională de Investiții este de 11,8 milioane de lei.

„Noua creșă va fi amplasată în Parcul Arini, în proximitatea bazinului de înot didactic acoperit pentru a cărui construire avem deja un parteneriat cu Consiliul Județean Alba. Terenul necesar pentru realizarea construcției este pus la dispoziție de Municipiul Sebeș și va avea suprafața de 1.600 metri pătrați. Creșa va avea capacitatea de a primi aproximativ 40 de copii. Clădirea va fi eficientă energetic și va beneficia de toate facilitățile prevăzute de reglementările legale: camere de joacă, dormitoare, spălătorie proprie, bucătărie, sală mare funcțională, cabinet medical, spații administrative. Spațiile de joacă în aer liber vor fi generoase, de cel puțin 10 metri pătrați pentru fiecare copil. Acoperișul va putea fi folosit și pentru a fi amenajate spații verzi, terase înverzite. Tot pe acoperiș se vor monta panouri fotovoltaice pentru a asigura energia necesară funcționării” a transmis Dorin Nistor, primarul Sebeșului.

Termenul maxim de realizare a investiției este anul 2025, iar managementul proiectului este asigurat de Compania Națională de Investiții.

„Documentațiile necesare obțineri acestei finanțări nerambursabile în valoare totală de 11.886.810,72 lei au fost realizate, în timp record, de echipa primăriei Sebeș. Este un proiect atractiv, cu elemente ecologice moderne, de a cărui fructificare va beneficia comunitatea noastră” a mai precizat primarul Dorin Nistor. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.