Ştiri Sibiu – Nu uitați să depuneți declarația pentru scutirea de la taxa de salubrizare în cazul imobilelor nelocuite!

0
132

Pentru scutirea de la plata taxei de salubrizare, sibienii care dețin un imobil nelocuit/neutilizat trebuie să depună anual, până în 30 septembrie, o declarație prin care să ateste/să reconfirme că respectivul imobil are în continuare acest statut, conform prevederilor Regulamentului de instituire și administrare a taxei speciale de salubrizare, art. 3, aprobat prin HCL 35/2021. Împreună cu declarația, cetățenii în cauză trebuie să depună și confirmarea din partea Asociației de Proprietari și/sau orice alt document care să ateste faptul că imobilul este nelocuit/nefuncțional. 

Prin urmare, sibienii care dețin astfel de imobile mai au timp până la finalul acestei luni să depună declarațiile și documentele doveditoare, având la dispoziție mai multe modalități:
În format electronic
prin platforma de salubrizare de pe https://www.salubrizare.sibiu.ro/
prin e-mail: declaratie.salubrizare@sibiu.ro  
În format tipărit, la registratura Direcției Fiscale de pe str. Turismului nr. 15A. 

Formularul pentru această declarație poate fi descărcat de pe următorul link: https://www.sibiu.ro/ro2/pdf/formulare/Declaratie_de_impunere_stabilire_taxa_speciala_de_salubrizare.pdf.

Precizăm că TOȚI proprietarii care dețin imobile nelocuite au obligația de a depune această declarație ÎN FIECARE AN. În situația în care nu depun declarația până la data de 30 septembrie, aceștia vor plăti o taxă de salubrizare în cuantumul penalizator egal cu dublul valorii abonamentului standard, adică 84 de lei/lună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.