Ştiri Sibiu – NU DISTRUGEȚI INDUSTRIA PERFORMANTĂ DIN SIBIU!

0
192

Peste 5.000 de milioane de lei (1 Miliard de euro) este cifra de afaceri a companiilor mari și foarte mari din județul Sibiu care afirmă că se va ajunge la disponibilizare de personal,  reducere de activitate, renunțarea la investiții sau închiderea unor companii și relocarea unor mari investiții în alte tări, în cazul în care guvernul nu modifică situația prețului energiei pentru marile companii care nu sunt cuprinse în OUG 119/2022.

Cele 55 de companii mari și foarte mari din județul Sibiu, „uitate” de către guvern, au aproximativ 41.000 de angajați, realizează o cifră anuală de afaceri de peste 25.000 milioane lei și asigură cea mai mare parte a exportului Sibiului. Contribuția lor la bugetele publice locale și naționale, cât și la prosperitatea sibienilor este esențială.

Țările europene iau măsuri începând de la plafonări de prețuri, înghețarea prețului energiei, și până la naționalizarea producătorilor de energie electrică sau companii de gaze naturale, pentru a-și proteja industriile performante și locurile de muncă.

La noi se anunță cu fast în presă crearea de agenții pentru atragerea de investiții pe modele europene, cheltuind banii europeni, în același timp cu lăsarea de izbeliște a investițiilor mari și foarte mari din județși din România, părând că ne interesează mai mult fotografiile din presa și noii veniți ipotetici decât cei pe a caror investiții, muncăși realizări ne bazăm în ziua de astăzi și de mâine. Oamenii politici care ne reprezintăîn Parlament par mai degrabă interesați de menținerea unei liniști toxice, decât de susținerea economiei locale si naționale.

Din punct de vedere al Comunității de Afaceri, ramâne regretabil căîn loc să ne îndreptăm spre o mai mare specializare și colaborare instituțională, în cadrul căreia fiecare săîși îndeplinească sarcinile instituționale, în special mediul politic și administrativ crează paralele, suprapuneri și substituiri a căror valoare adăugată a fost și va rămâne foarte mică.

Din însărcinarea Adunării Generale extraordinare a Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a Județului Sibiu, vă supunem atenției scrisoarea deschisă a companiilor mari și foarte mari din județul Sibiu care au participat la reuniunea ad-hoc inițiată de către C.C.I.A. Sibiu conform atribuțiilor de interfață între mediul public și mediul privat prevăzute în legea 335/2007, la cererea unei mari companii a județului care ne-a solicitat sprijin și suport instituțional!

Solicităm în numele întregii Comunități de Afaceri implicarea rapidă, directăși deschisă a liderilor politici și din administrația publică a întregului județ, pentru a proteja și susține interesele legitime a celor care realizează mai bine de 50% dinîntreaga cifră de afaceri a județului Sibiu. Atașat scrisoarea deschisă adresată autorităților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.