Ştiri Sibiu – METODA „ACCIDENTUL”  FACE  DIN NOU  VICTIME

0
214

Polițiștii sibieni atrag din nou atenția asupra solicitărilor primite telefonic de a oferi sume de bani unor persoane necunoscute sub pretextul că o rudă apropiată ar fi fost implicată într-un accident și ar avea nevoie de bani pentru intervenții medicale de urgență.

Vă rugăm insistent să nu dați curs acestor apeluri!

Dacă primiți o astfel de solicitare, păstrați-vă calmul, sunați-vă ruda respectivă indiferent de oră, solicitaţi cât mai multe detalii despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare.

Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil că acestea să va urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini.

Nu le furnizaţi persoanelor necunoscute informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.

Atenţie! Persoanele vizate sunt cele de vârsta a doua şi a treia, despre care se presupune că dețin acasă sume mari de bani şi rude care nu se află în proximitatea lor.

În doar 24 de ore, două sibience au fost victimele acestei metode, prejudiciul total fiind de 21.000 de lei.

O femeie în vârstă 76 de ani a reclamat că la data de 6 iunie, în jurul orei 09:40, a fost contactată telefonic de către o persoană de sex masculin care s-a recomandat ca fiind medic și care i-a relatat că nepoata sa a suferit un accident și necesită o operaţie pentru care este necesară achiziționarea unei tije. Ulterior, persoana vătămată s-a întâlnit cu un tânăr trimis de către apelant, căruia i-a înmânat suma de 2000 lei. 

O altă sibiancă, în vârstă de 91 de ani, a sesizat la data de 7 iunie a.c., faptul că în noaptea de 06/07.06.2022 a fost contactată telefonic de către o persoană de sex masculin care s-a recomandat ca fiind medic, care i-a relatat faptul că fiica sa a căzut pe scari  și necesită o operaţie, pentru care va trebui să fie achiziţionată o tijă. Ulterior, la domiciliul persoanei vătămate s-a prezentat un tânăr care a intrat în apartament cu acordul acesteia, unde i-a înmânat trei plicuri care conțineau 19.000 lei. 

În cauză, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu au deschis dosare de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, iar cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu în vederea identificării persoanelor implicate și aplicării măsurilor legale în consecință.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.