ŞTIRI SIBIU – Mesajul Preşedintelui ANOFM cu ocazia zilei aniversare – „Ziua ANOFM”

0
192

10 decembrie 2021 reprezintă pentru Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă ziua în care aniversează 23 ani de activitate, perioadă în care a dovedit că este o instituție puternică, un actor important pe piața muncii.
În această zi importantă doresc să transmit un mesaj de angajament către toți beneficiarii serviciilor noastre, atât persoane aflate în căutarea unui loc de muncă cât și angajatori, un mesaj prin care să îi asigur că, în continuare, personalul din instituţiile aflate în subordinea ANOFM vor fi la dispoziția acestora, conştient fiind de necesitatea oferirii unor servicii de calitate.
Anul 2021 a fost un an dificil pentru toți, plin de provocări, un an în care epidemia generată de SARS-CoV-2 a continuat să afecteze întreaga societate. ANOFM a depus eforturi deosebite sprijinind prin serviciile oferite mediul economic greu încercat în contextul pandemic.
Spre deosebire de anul 2020, când a trebuit să învățăm din mers cum să gestionăm cât mai bine această situație, în acest an am pornit de la un cadru legislativ deja creat, de la măsuri de protecție socială deja puse în practică și care și-au demonstrat necesitatea și eficiența în această perioadă dificilă. Pentru a evita încetarea contractelor individuale de muncă ale salariaților ai căror angajatori și-au redus sau întrerupt temporar activitatea, Guvernul a continuat punerea în aplicare a pachetului de acte normative adoptate în anul 2020, menite să susțină deopotrivă angajatorii și angajații afectați de instituirea stării de alertă, urmare a situației epidemiologice.
Astfel, instituția noastră a jucat un rol deosebit de important în limitarea efectelor negative ale pandemiei, oferind sprijin angajatorilor și angajaților, fiind salvate numeroase locuri de muncă.
Totodată, pe lângă măsurile special adoptate în contextul pandemic, ANOFM a continuat aplicarea măsurilor active prin care se urmăreşte creşterea şanselor de ocupare a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. De asemenea, am continuat să acordăm atenţie deosebită ocupării categoriilor cu dificultăţi de integrare pe piaţa muncii, tineri NEET, şomeri de lungă durată, persoane peste 45 de ani, persoane cu dizabilităţi etc.
Deosebit de important de amintit este implicarea instituției noastre în implementarea proiectelor cu finanțare europeană nerambursabilă. În acest sens, implementăm o serie de proiecte finanțate din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, asigurându-se astfel creșterea oportunităților de încadrare în muncă a persoanelor aflate în dificultate din punct de vedere al ocupării.
În prezent, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, prin agenţiile teritoriale subordonate, implementează 16 proiecte finanțate din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman, în valoare totală de peste 756.500.000 euro, având ca beneficiari un număr de peste 361.000 persoane, iar un altul, în valoare de peste 68.000.000 euro fiind în faza de contractare. De asemenea, amintesc faptul că alte 2 proiecte în valoare totală de peste 297.900.000 euro, având ca beneficiari un număr de peste 177.000 persoane au fost deja finalizate.
Astăzi, cu ocazia zilei aniversare – “Ziua ANOFM”, transmit un mesaj de mulțumire membrilor Consiliului de Administraţie al ANOFM, tuturor partenerilor și colaboratorilor, clienţilor noştri şi nu în ultimul rând, colegilor mei din Serviciul Public de Ocupare, pentru implicarea și eforturile susținute depuse pe parcursul acestui an.
Totodată, doresc să remarc interesul reprezentanţilor mass-media și al societății civile pentru activitatea noastră și pentru informarea corectă a opiniei publice. Atât eu, cât și colegii mei sperăm să fiți alături de noi în continuare pentru a putea face față tuturor provocărilor.
Noul an care se apropie să vă aducă sănătate şi fericire, dar și satisfacții profesionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.