Ştiri Sibiu – MĂSURI DE REȚINERE LUATE ÎN DOSARE PENALE INSTRUMENTATE DE POLIȚIȘTII ARGEȘENI

0
225

În ziua de 06 mai a.c., polițiștii argeșeni au continuat cercetările în mai multe dosare penale și, după administarea probatoriilor, au reținut trei bărbați.

          O acțiune de prondere în flagrant delict a fost organizată ieri într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de șantaj, instrumentat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale.

De asemenea, în urma administrării probatoriului într-un alt dosar, referitor la săvârșirea infracțiunilor de șantaj și hărțuire, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Pitești au reținut un alt bărbat.

Tot în cursul zilei de ieri, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au reținut un bărbat bănuit de săvârșirea infracțiunii de loviri sau alte violențe.

  •  

Depistat în flagrant delict și reținut

În ziua de 05 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, cu sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale – Biroul Operațiuni Speciale Pitești, au organizat o acțiune de prindere în flagrant, în cadrul unui dosar privind săvârșirea infracțiunii de șantaj.

Din cercetări, s-a stabilit că un bărbat de 47 de ani ar fi pretins sume de bani pentru a nu dezvălui o repație extraconjugală pe care persoana vătămată o avea.

În seara zilei de 05 mai a.c., cel în cauză a fost depistat în flagrant delict, în timp ce primea suma de 5.000 de euro de la persoana vătămată.

Ulterior, la domiciliul persoanei bănuite a fost efectuată o percheziție domiciliară, în urma căreia au fost desfoperite și ridicate mai multe mijloace de probă și suma de 8.000 de lei.

După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe baza de ordonanta, urmând să fie prezentat Parchetului de pe langă Judecatoria Topoloveni, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

  •  

Reținut pentru șantaj și hărțuire

În ziua de 05 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Pitești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de șantaj în formă continuată, conform art. 207 din Codul Penal, și au reținut un bărbat de 39 de ani, din comuna Calopăr, județul Dolj.

Din cercetări, s-a stabilit că, în perioada februarie – aprilie 2022, cel în cauză ar fi acte de constrângere, atât în mod direct cât și indirect, prin intermediul altor persoane, procedând totodată la contactarea telefonică și urmărirea unui bărbat în mod frecvent, provocându-i astfel o stare de temere, având ca scop să determine să încheierea relației pe care acesta o avea cu o femeie.

De asemenea, pe parcursul cercetărilor, a fost extinsă urmărirea penală cu privire la săvârșirea, de către același bărbat, a infracțiunii de hărțuire, constând în aceea că, în perioada octombrie 2021- aprilie 2022, cel în cauză ar fi procedat la urmărirea femeii, la supravegherea locuinței acesteia și contactarea ei în mod frecvent, provocându-i astfel o stare de temere.

În ziua de 05 mai a.c., în baza mandatului de aducere emis în dosarul penal, bărbatul a fost identificat și condus la sediul Poliției Municipiului Pitești, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Craiova și a luptătorilor din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Argeș.

După administrarea probatoriului, cel în cauză a fost reținut pentru pentru 24 de ore, pe baza de ordonanta, urmând să fie prezentat Parchetului de pe langă Judecatoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

  •  

Reținut pentru lovire

În ziua de 05 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Pitești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de loviri sau alte violențe și au reținut un bărbat de 43 de ani, din Bascov.

Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 01 decembrie 2021, cel în cauză ar fi agresat minoră de 16 de ani, care se afla într-un mijloc de transport în comun, pe fondul unei stări conflictuale spontane.

După administrarea probatoriului, cel în cauză a fost reținut pentru pentru 24 de ore, pe baza de ordonanta, urmând să fie prezentat Parchetului de pe langă Judecatoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.