ŞTIRI SIBIU – LOCAL – Şedința Comisiei de Dialog Social Sibiu

0
145

Comisia de Dialog Social Sibiu s-a întrunit la solicitarea personalului angajat în cadrul creșelor din municipiul Sibiu, față de situația creată de condițiile arondării creșelor la unitățile de învățământ preșcolar cu program prelungit, cu personalitate juridică și a fost condusă de domnul prefect Mircea Crețu, în calitatea sa de președinte al acesteia.

Revendicările se referă la punerea în aplicare a Ordonanței de Urgență nr. 100/10.09.2021 de către Primăria municipiului Sibiu. În actul normativ se prevede un transfer opțional, iar administrația locală a decis transferul fără un studiu de impact și fără a ține cont de resursa umană. Se solicită menținerea personalului din creșe pe grilele de salarizare ale administrației locale și asigurarea absolvirii de cursuri de reconversie profesională în cazul îngrijitoarelor. Se arată că, salarizarea asistentelor medicale trebuie să se realizeze asemeni personalului medical din școli, în caz contrar s-ar ajunge la o discriminare a acestui personal.

Pentru clarificarea situației, Serviciul Public de Administrare a Unităților de Învățământ Preuniversitar de Stat a prezentat cadrul legal prin care s-a aprobat numărul de posturi și statele de funcții pentru personalul din creșe.

Poziția Inspectoratului Școlar Județean Sibiu este că a fost respectat integral cadrul legal în vigoare.

Reprezentanții Sindicatului Invățământ Preuniversitar Sibiu subliniază importanța urgentării elaborării Metodologiei de organizare și funcționare a creșelor și a altor unități de educație timpurie antepreșcolară în care să fie inserate prevederi exprese referitoare la normarea tuturor categoriilor de personal și obligativitatea respectării numărului maxim de antepreșcolari la grupă.

Domnul Prefect Crețu a cerut continuarea dialogului între cele patru părți spre a redacta soluții concrete care să fie transmise Guvernului României în vederea elaborării unui proiect de Hotărâre de Guvern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.