ŞTIRI SIBIU – LOCAL – Consiliul Județean Sibiu a răsplătit sportivii și antrenorii cu rezultate foarte bune în 2021, la Sala Transilvania, cu premii de 100.000 lei

0
171
  • Peste 60 de premii au fost oferite celor mai buni sportivi și antrenori din județul Sibiu, care au venit alături de familii și susținători
  • Surpriza Galei: premiile speciale pentru Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu, pentru Primăria Orașului Cisnădie și pentru salvatorul montan Constantin Puiu-Voila
  • Cromatica Galei – galben și albastru: un semn de solidaritate cu sportivii din Ucraina!

Consiliul Județean Sibiu a organizat marți, 15 martie 2022, cea de-a treia ediție a Galei Sportului Sibian, un eveniment deja consacrat pentru premierea sportivilor și antrenorilor din județul Sibiu pentru rezultatele deosebite obținute în anul 2021. Premierea a avut loc la Sala Transilvania din dorința de a da posibilitatea cât mai multor sibieni să participe la ceremonie și să își arate astfel susținerea lor pentru cei care au făcut și fac cinste județului Sibiu prin locurile fruntașe obținute la diferite competiții naționale și internaționale. Evident că printre primii susținători s-au numărat membrii familiilor și prietenii premianților veniți din mai multe localități ale județului, dar și sibieni care au dat curs invitației publice adresate de Consiliului Județean Sibiu prin intermediul mass media. Printre cei care au onorat cu prezența lor Gala Sportului Sibian, ediția 2022, au fost parlamentari de Sibiu, subprefectul județului Sibiu, Daniel Moșin, consilieri județeni, reprezentanți ai mediului de afaceri.

Cromatica aleasă de echipa de organizare a Galei pentru întregul branding, galben și albastru, a reprezentat un semn de solidaritate și susținere pentru sportivii din Ucraina, greu încercați de situația cu care se confruntă țara lor.

Evenimentul a fost moderat la superlativ de Răzvan Marcu, iar premiile au fost acordate de către președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, de vicepreședinții Marcel Luca și Vlad Vasiu, precum și de administratorul public al județului, Adrian Bibu.

Premianții au fost selectați, în baza unui Regulament, de către o comisie de evaluare formată din: Matei Damian, reprezentant al Direcției Județene pentru Sport Sibiu, Ioan Hășmășan  reprezentant al Universității ”Lucian Blaga” Sibiu și Alin Secetă, reprezentant al Consiliului Județean Sibiu.

Cei peste 60 de premianți au fost răsplătiți cu diplome, trofee, flori și o sumă de bani, care a variat între 1.000 lei și 7.500, valoarea totală a premiilor în bani fiind de 100.000 lei, sumă alocată din bugetul local al județului Sibiu. Toți premianții au fost emoționați de atenția și sprijinul Consiliului Județean Sibiu, fiind astfel încurajați și stimulați să își continue activitatea și să își mențină nivelul de performanță obținut iar, unde e posibil, să îl depășească.  

”Prin Gala Sportului ne dorim să clădim o tradiție a aprecierii performanței, atât în sport, cât și în educație. Facem asta pentru că avem nevoie de modele pozitive, de oameni care ne inspiră și ne dau speranță. Sportul antrenează disciplina, voința, depășirea propriilor limite, corectitudinea și spiritul de echipă – toate valori sănătoase care fac lumea mai bună și pe care ni le dorim în jurul nostru.

Sunt sigură că dacă aducem în fața comunității performanțele sportive putem inspira mai mulți sibieni să practice un sport, de plăcere sau de performanță. Sportivii sunt cei mai pașnici ambasadori ai unei comunități, ai unei țări, iar noi ca autorități publice dorim să le mulțumim că ne reprezintă cu cinste, să-i susținem și să-i facem cunoscuți”, a fost mesajul adresat de președinta Daniela Cîmpean.

De asemenea, Consiliul Județean Sibiu a acordat câteva premii speciale, în afara competiției, pentru a-și arăta recunoștința și prețuirea față de instituțiile din județul Sibiu care s-au remarcat în ceea ce privește susținerea practicării sportului, atât a celui de masă, cât și a sportului de performanță, mai ales în contextul Programului Anii Drumeției 2021-2022, inițiat și finanțat de CJ Sibiu. Premiile au fost îndreptate către:

  • Primăria Orașului Cisnădie, care e principalul finanțator al echipei de handbal feminin Măgura Cisnădie. Totodată, Primăria Cisnădie a fost premiată și pentru investițiile realizate în infrastructura de sport.
  • Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu, pentru acțiunea de salvare a doi tineri prinși de avalanșă în Munții Făgăraș, în data de 13 ianuarie 2022, misiune extrem de dificilă și solicitantă, efectuată pe o durată de 17 ore, la temperaturi de – 20 grade C.
  • Dl. Constantin Puiu-Voila, salvator montan, pentru întreaga activitate desfășurată în cadrul Serviciului Public Județean Salvamont Sibiu.

Tabelul nominal cu sportivii și antrenorii premiați este afișat pe site-ul instituției, la rubrica Anunțuri de evenimente: https://www.cjsibiu.ro/evenimente/tabel-nominal-cu-sportivii-si-antrenorii-care-vor-fi-premiati-la-gala-sportului-15-03-2022/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.