ŞTIRI SIBIU – LOCAL – Cercetați penal pentru infracțiuni la regimul rutier

0
291

Prevenirea accidentelor grave și a consecințelor acestora reprezintă în continuare unul dintre obiectivele prioritare în cadrul Inspectoratului. Polițiștii rutieri acționează permanent pentru reducerea riscului rutier, combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere şi sancţionarea celor care nu respectă regulile de circulaţie, punând în pericol siguranţa circulaţiei pe drumurile publice.

În efortul susținut de reducere a accidentelor rutiere precum și a consecințelor acestora, prin activitățile preventive și de constatare, în ultimele 24 de ore, poliţiștii rutieri din cadrul birourilor/formaţiunilor de profil au constatat 2 infracțiuni la regimul rutier, au suspendat 12 permise de conducere, din care cele mai multe (6 permise) pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi au aplicat 81 de sancţiuni contravenţionale.

Spre exemplu, în dimineața zilei de 17 martie, în jurul orei 07:10, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au oprit pentru control în trafic, pe str. Avram Iancu din municipiu, la volanul mașinii fiind identificat un localnic în vârstă de 37 de ani. Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a indicat o valoare de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

În dimineața zilei de 17 martie, în jurul orei 08:25, pe str. Cetății din Cisnădie, polițiștii au oprit în trafic un autoturism la volanul căruia se afla un localnic în vârstă de 19 ani. Întrucât acesta a susținut că nu deține permisul de conducere asupra sa, polițiștii au interogat baza de date, constatând de în fapt, tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul. În continuare, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.