ŞTIRI SIBIU – LOCAL – Autospecială pirotehnică în dotarea ISU Sibiu

0
162

„Structurile Ministerului Afacerilor Interne sunt pe deplin angajate în eforturile de creștere a nivelului de dotare, în capabilitățile de intervenție și pun pe primul plan adaptarea la provocările și amenințările actuale, mai ales alocă timp și resurse consistente în procesul de pregătire a unui răspuns adecvat și coordonat.”, ministrul Lucian Nicolae Bode.

Începând de astăzi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu are în dotare o nouă autospecială pirotehnică în scopul eficientizării și desfășurării cu un plus de siguranță a activității pirotehnicienilor sibieni.

Autospeciala pirotehnică va fi folosită în misiuni de asanare a teritoriului de muniţiile rămase neexplodate din conflictele armate, în activităţi de distrugere cu ajutorul explozivului a podurilor de gheaţă şi/sau a zăpoarelor de gheaţă şi a stâncilor sau a altor elemente care pot bloca căilor de comunicaţii sau reţelele de utilităţi publice.

Aceasta se numără printre primele 12 autospeciale pirotehnice din totalul celor 19 intrate în dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și achiziționate prin proiectul VIZIUNE 2020 finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare, a cărui valoare totală este de aproximativ 682 milioane de euro.

Autospeciala pirotehnică deține un compartiment special pentru transport muniţii neexplodate (dispus în partea din spate a şasiului) şi două compartimente laterale pentru transport mijloace şi accesorii de distrugere muniţii şi pentru executarea lucrărilor de distrugeri cu ajutorul explozivilor în diferite medii.

De asemenea, în dotarea autospecialelor se află echipamente care să permită executarea în siguranţă a misiunilor precum detectoare de metale, costum de protecţie pirotehnic pentru personalul specializat, căşti şi veste de protecţie balistică, rucsacuri pentru transportul explozivi.

Valoarea unei autospeciale, complet echipată, este de aproximativ 270.000 de euro.

ℹ️Reamintim pe această cale regulile și măsurile de respectat la descoperirea de muniție rămasă neexplodată și anume:

Atenție! 

• nu atingeți aceste elemente.
• nu le loviți sau nu le mișcați din locul în care le-ați găsit,
• nu încercați să le demontați componentele muniţiei sau le transportați, depozitați în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi,
 anunțați ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.