Ştiri Sibiu – ISU Sibiu asigură protecția și siguranța cetățenilor pe timpul Festivalului Internațional de Teatru

0
37

Zilnic, peste 100 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu vor asigura intervenția promptă în cazul situațiilor de urgență apărute pe timpul desfășurării celei de a 29-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, (FITS) care va avea loc în acest an între 24 iunie și 3 iulie.

Pentru eficientizarea timpului de răspuns, creșterea gradului de siguranță a cetățeanului și asigurarea protecției comunităților în cadrul manifestărilor culturale ce se vor desfășura la Festivalul Internațional de Teatru Sibiu, trei autospeciale de stingere și 11 salvatori militari se vor afla zilnic în punctele cu aflux mare de persoane din muncipiul Sibiu, iar la nevoie, forțele de intervenție vor fi suplimentate.

Având în vedere numărul mare a manifestările culturale cu public numeros atât în zonele outdoor cât și în zonele indoor iar în municipiul Sibiu va crește exponențial numărul de turiști în perioada următoare îndrumăm cetățenii să respecte măsurile generale de apărare împotriva incendiilor pentru evitarea producerii unor situații de urgență din care menționăm:

În spațiile deschise

  • nu este permisă parcarea autoturismelor decât în zonele special amenajate și marcate în acest sens pentru a nu bloca accesul la hidranții stradali sau subdimensiona căile de acces al autospecialelor în cazul producerii unei situații de urgență;
  • este interzisă utilizarea articolelelor pirotehnice, lumânărilor aprinse sau folosirea lampioanelor în zona urbană sau în timpul manifestărilor culturale.

În spațiile închise

  • se vor menține căile de evacuare libere atât pentru utilizatori, cât și pentru forțele de intervenție
  • menținerea în stare de funcțiune a tuturor instalațiilor care asigură securitatea la incendiu (instalații de detectare, semnalizarea și avertizare la incendiu, instalații de stingere, iluminat de siguranță și evacuare, etc.)
  • respectarea cu strictețe a numărului maxim de utilizatori prevăzuți în documentațiile tehnice etc.
  • în cazul producerii unei situații de urgență se vor respecta cu strictețe recomandările persoanei care va coordona evacuarea din spațiul respectiv.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu vine în întâmpinarea organizatorilor Festivalului Internațional de Teatru, prin consiliere de specialitate și colaborare activă. Misiunile noastre sunt îndreptate spre asigurarea respectării măsurilor de apărare și stingere a incendiilor în vederea creșterii gradului de siguranță a cetățeanului și spectatorului.

Vă asigurăm încă o dată că efectivele de pompieri sunt pregătite în permanență să răspundă, prompt, nevoilor comunității, pentru gestionarea tuturor situațiilor de urgență și acordarea primului-ajutor medical specializat.

În perioada 24 Iunie – 3 Iulie, jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Brașov împreună cu jandarmii sibieni vor acționa pentru siguranța tuturor celor care vor participa la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu.

Jandarmii din cadrul celor două instituții se vor afla în zona de desfășurare a festivalului, având ca principală misiune siguranța tuturor participanților, așadar, având în vedere amploarea evenimentului, vor acorda o atenție deosebită locurilor unde se vor desfășura spectacole în aer liber și zonelor aglomerate.

Jandarmeria face apel către toți cei care vor participa la evenimentele ocazionate de desfășurarea Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu să evite implicarea în acțiuni de natură să tulbure buna desfășurare a evenimentelor și să respecte măsurile luate de organizator și indicațiile forțelor de ordine.
De asemenea, le recomandăm tuturor participanților care vor veni la festival însoțiți de copii, să îi supravegheze cu mare atenție.
În caz de nevoie nu ezitați să ne solicitați ajutorul!

Suntem permanent la datorie, pentru siguranța cetățenilor!
Dacă sunteți martorii săvârșirii unor fapte antisociale sau dacă vă aflați într-o situație dificilă, solicitați ajutorul forțelor de ordine aflate în dispozitiv sau apelați numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

La nivelul Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu s-au luat măsuri suplimentare pentru ca  cea de a 29-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru să se desfășoare în bune condiții, fără incidente.

Astfel, în perioada 24.06 – 03.07.2022, polițiștii sibieni vor fi la datorie, acționând în sistem integrat, principalele obiective fiind asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, premergător și pe timpul desfășurărilor manifestărilor circumscrise acestui eveniment, precum și prevenire victimizării prin furturi din buzunare, din auto, tâlhării, dar și consum de substanțe psihoactive.

În cele 10 zile ale Festivalului, polițiști de la ordine publică, rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, investigații economice, criminalistică, prevenire, siguranță școlară, alături de cuplurile chinotehnice vor fi în teren.

Printre măsurile aplicate la nivelul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu enumerăm:

– intensificarea  acţiunilor de patrulare în zonele cu afluenţă numeroasă de persoane, pentru combaterea tâlhăriilor, furturilor de/din bagaje, din buzunare, precum și din auto;

– depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care prin comportament sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică;

– restricţionarea şi, după caz, devierea traficului rutier pe traseele şi zonele de desfăşurare a manifestărilor artistice;

– identificarea, verificarea şi monitorizarea persoanelor cunoscute cu un comportament violent, deviant, a deţinătorilor de armament care pot reprezenta un factor de risc asupra climatului de ordine şi siguranţă publică;

– în ceea ce privește acțiunile derulate pentru prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, alături de cei ai Biroului Siguranță Școlară, împreună cu specialiștii Centrului de prevenire, evaluare si consiliere antidrog Sibiu (structura teritorială a Agenției Naționale Antidrog) vor desfășura  activități ce au avut drept scop conștientizarea tinerilor asupra riscurilor la care se expun în cazul consumului de substanțe psihoactive.

Pentru siguranţa dumneavoastră, vă recomandăm:

– Parcaţi vehiculele în spaţiile sau parcările special amenajate! În autoturisme nu trebuie lăsate la vedere bunuri de valoare!

– Aveţi grijă de bunurile pe care le aveţi asupra dumneavoastră când vă aflaţi în mulţime, în magazine, în mijloacele de transport în comun;

– Este bine să fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele cunoscute întâmplător;

  • Nu afişaţi ostentativ bunurile de valoare atunci când vă aflaţi în locuri publice!
  • Nu răspundeţi la provocări cu violenţă, încercaţi să evitaţi conflictele, iar dacă nu reuşiţi, sunaţi de urgenţă la numărul 112, apel gratuit!
  • Nu consumaţi în exces băuturi alcoolice, comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de consumul de alcool!

Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi! Dacă observaţi lipsa copilului, adresați-vă imediat celui mai apropiat polițist pe care îl întâlniți sau sunaţi la numărul de urgenţă 112! 

Este bine ca cei mici să cunoască numele complet al părinţilor, numărul de telefon, precum şi adresa de domiciliu, deoarece, la astfel de evenimente, riscul de a se rătăci creşte.

Pentru siguranță în trafic, polițiștii rutieri recomandă :

– utilizarea mijloacelor de transport în comun în  detrimentul autoturismelor personale în contextul în care derularea FITS atrage creșterea valorilor de trafic, în special, în municipiul Sibiu, dar și în împrejurimi;

– informarea asupra restricțiilor de trafic impuse pe anumite străzi sau bulevarde;

– respectarea semnalelor polițiștilor rutieri aflați în trafic pentru dirijarea circulației;

– și nu în ultimul rând, respectarea normelor rutiere.

Apelăm la sprijinul cetățenilor și le mulțumim acestora pentru înțelegerea acordată cu privire la acest eveniment de o importanță deosebită pentru orașul nostru.

Noi suntem la datorie în această perioadă!

În caz de nevoie, nu ezitați să ne cereți ajutorul sau să apelaţi 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.