Ştiri Sibiu – Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu a aplicat în luna mai amenzi în valoare de 157.000 de lei dintre care 100.000 de lei pentru muncă la negru

0
113

Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu a desfăşurat, în cursul lunii mai 2022, un număr de 305 acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 157.000 de lei. Inspectorii de muncă au sancționat 5 operatori economici din județul Sibiu care foloseau muncă la negru, cu amenzi in valoare totală de 100.000 de lei, 13 persoane fiind depistate fără forme legale.

Pentru alte deficiențe depistate în domeniul relaţiilor de muncă, s-au aplicat 11 amenzi în valoare de 23.500 de lei și 48 avertismente.

În aceeaşi perioadă, pentru deficiențe în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicate 243 sancțiuni contravenționale, 234 avertismente și 9 amenzi în cuantum de 33.500 de lei, la angajatori care desfășoară activități precum: construcții, prelucrare și fasonare sticlă plată, închirieri/ subînchirieri bunuri, activități stomatologice, activități de asistență socială, activități de transport.
Cele mai frecvente deficiențe sancționate au fost neconformități privind supravegherea medicală a lucrătorilor și a măsurilor de protecție colectivă privind riscurile specifice lucrului la înălțime, dar și neasigurarea salariului minim garantat în plată sau lipsa instruirii corespunzătoare în domeniul securității și sănătății în muncă. Totodată, doi operatori economici au fost sancționați pentru neprezentare la control.
„ Acțiunile noastre au ca scop asigurarea unui mediu de muncă sănătos, prin respectarea prevederilor legale, atât privind relațiile de muncă cât și asigurarea securității și sănătății lucrătorilor. Munca inspectorilor se bazează pe un efort temeinic și continuu, de monitorizare a respectării drepturilor și obligațiilor contractuale și, în special, a condițiilor de muncă.” – Alexandru Marius Stănilă, inspector șef.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.