Ştiri Sibiu – Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea a fost solicitat să intervină pentru 21 de situaţii de urgenţă

0
127

În ultimele 24 de ore, membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru 21 de situaţii de urgenţă.
Echipajele au intervenit la : 3 accidente rutiere, 9 traumatisme; 9 diverse afecțiuni medicale.
După acordarea primului ajutor calificat, persoanele asistate au fost transportate la cele mai apropiate unităţi medicale pentru îngrijiri suplimentare.

În noaptea trecută, la ora 00.20, pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” al județului Vâlcea au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință în comuna Nicolae Bălcescu, satul Valea Viei.
Pentru stingerea flăcărilor, la fața locului s-au deplasat două echipaje de stingere cu apă și spumă. În sprijin, au venit și membrii SVSU din localitate. Ajunși la fața locului pompierii au constatat că incendiul se manifesta generalizat, la nivelul acoperișului, precum și în interior. Până la stingerea flăcărilor, a ars structura din lemn a acoperișului, pe o suprafață de aproximativ 80 de mp. De asemenea, au fost afectate bunurile de uz gospodăresc aflate în interiorul locuinței. Din fericire, nu a fost nimeni rănit, membrii familiei autoevacuându-se, până la sosirea echipajelor de intervenție la locul incendiului. După aproximativ 4 ore, incendiul a fost lichidat. Cauza care ar fi dus la declanșarea incendiului este folosirea focului deschis în interiorul locuinței, fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor

Totodată, în sprijinul personalului medical și al pacienților, echipajele inspectoratului județean continuă misiunile de îndrumare și de păstrare a unui climat de siguranță pentru beneficiari, astfel că, în perioada amintită, colegii noștri au desfășurat 2 misiuni de verificare/recunoaștere la secția ATI COVID 19 a Spitalului Județean Vâlcea și 2 misiuni de decontaminare a mijloacelor proprii. De asemenea, au mai efectuat 3 misiuni : (o misiune de asigurare măsuri PSI la un accident rutier în comuna Bujoreni; o misiune de transport persoană supraponderală din apartament la ambulanță în municipiul Râmnicu Vâlcea; și o misiune de asigurare măsuri PSI la o țeavă de gaze ruptă în urma prăbușirii unui zid de susținere în Râmnicu Vâlcea, pe strada Arinilor).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.