ŞTIRI SIBIU – Interes scăzut pentru vaccinul gripei sezoniere

0
129

2021 este primul an in care sibienii nu se mai ingramadesc sa se imunizeze impotriva gripei de sezon. Desi inca de luna trecuta la Sibiu au ajuns un numar de peste 5 mii de doze de vaccin antigripal iar acesta a fost deja distribuit medicilor de familie, in mai bine de 2 saptamani de cand a inceput campania de imunizare a populatiei mai putin de 200 de sibieni s-au grabit sa primeasca serul protector.

Meridicii nu isi explica interesul scazut al oamenilor pentru vaccinul impotriva gripei sezonierea. Acestia spun ca sibienii trebuie sa stie ca, virusul pandemic si cel sezonier sunt doua tulpini diferite si necesita atat vaccinuri de protectie cat si tratamente diferite. Prin urmare vaccinarea impotriva covid nu protejeaza impotriva gripei sezoniere si viceversa.

Prioritate la vaccinarea impotriva gripei de sezon au persoanele cu varste de peste 65 de ani, persoanele cu afectiuni cornice indiferent de varsta, persoanele cu probleme de imunitate, medicii si angajatii unitatilor sanitare, batranii din centrele de ocrotire sociala dar si persoanele din centrele de plasamet si angajatii acestora. In situatia in care mai raman doze pot beneficia de vaccinare antigripala si persoanele care nu sunt in categoriile de risc.

Pentru sezonul de iarna 2021-2022, Directia de Sanatate Publica Sibiu a solicitat Ministerului Sanatatii un numar de 42.780 de doze de vaccine antigripal.

Numarul acestora este in scadere comparativ cu anul trecut cand solicitarea a fost de 46 de mii de doze. In cursul sezonului gripal trecut, in judetul nostru, prima transa de vaccin a ajuns la mijlocul lunii septembrie si a fost de 4800 de doze. Acestea s-au epuizat la mai putin de 2 saptamani de la debutul campaniei de imunizare asa ca, inainte de finele lunii septembrie ajungeau la DSP alte 2900 de doze de vaccin. Ultima transa de imunizant de aproximativ 7 mii de doze fusese distribuita medicilor de familie la inceputul lunii decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.