Ştiri Sibiu – Începe livrarea celor 9 autobuze electrice care vor intra în flota Tursib pentru traseele 5 și 13

0
138

“Flota Tursib numără în prezent 110 autobuze noi, prietenoase cu mediul. Încă 9 autobuze, electrice, vor completa modernizarea transportului public pe care ne-am concentrat în ultimii 4 ani. Vom continua pe această direcție pentru că reamintesc că avem depus un proiect în parteneriat cu 9 localități din jurul Sibiului pentru a cumpăra 36 de autobuze electrice care să deservească transportul în zona periurbană.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)
Cele 9 autobuze electrice au fost achiziționate pentru Sibiu de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020. Valoarea acestei investiții este 27,94 milioane de lei, producătorul fiind Solaris Bus & Coach din Polonia.
Autobuzele vor fi livrate etapizat, în perioada iulie – septembrie, primul sosind în Sibiu la finalul săptămânii trecute. Acestea au următoarele caracteristici:
O lungime de 12 metri, cu 3 uși duble pentru îmbarcare/debarcare, oferind 82 de locuri pentru pasageri
Autonomie de 102 km cu o încărcare a bateriei
Dotări pentru confortul pasagerilor: rampă pentru accesul persoanelor care se deplasează cu cărucior rulant sau cu cărucior pentru copii, sistem audio-video pentru informarea călătorilor, aer condiționat și încălzire, echipamente pentru WiFi și prize USB pentru încărcarea aparatelor mobile
Dotări pentru o gestionare eficientă: sistem de diagnosticare electronic, sistem de management al traficului care transmite date în timp real de pe traseu către autobaza Tursib, echipamente pentru numărarea călătorilor, sistem de supraveghere video
Împreună cu autobuzele au fost livrate și 3 stații de încărcare rapidă , 2 urmând să fie instalate în Piața Gării și una la autobaza Tursib. De asemenea, s-au livrat 9 stații cu încărcare lentă care vor fi instalate în autobaza Tursib pentru încărcarea peste noapte a autobuzelor. Mijloacele noi de transport vor fi introduse pe trasee după parcurgerea procedurilor de recepție și înmatriculare și după instalarea în teren a stațiilor de încărcare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.