ŞTIRI SIBIU – I.T.M. Sibiu a controlat serviciile externe de prevenire și protecție

0
299

În perioada 13 – 15 decembrie 2021 I.T.M. Sibiu a desfăşurat o campanie de verificare a modului de respectare a prevederilor legale privind încheierea, modificarea, suspendarea și executarea contractelor individuale de muncă de către angajatorii care desfășoară activități ca servicii externe de prevenire și protecție – cod CAEN 7490.
Obiectivele campaniei au urmărit identificarea angajatorilor care nu respectă prevederile legale din domeniul relațiilor de muncă, eliminarea neconformităților constatate, prin dispunerea de măsuri obligatorii pentru remedierea neconformităților și aplicarea sancțiunilor contravenționale corespunzătoare precum și creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și angajaților în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale din domeniul relațiilor de muncă.
În vederea verificării modului de respectare de către angajatori a prevederilor legale care reglementează relațiile de muncă, inspectorii de muncă au verificat 37 de operatori economici.
Pentru neregulile constatate a fost aplicat 1 avertisment pentru completarea registrului general de evidență a salariaților cu date eronate sau incomplete și s-au dispus 3 măsuri pentru remedierea neconformităților.
Alte deficiențe constatate au fost nerepartizarea programului de lucru în cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial precum și necompletarea dosarelor de personal cu toate documentele prevăzute de lege.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.