Ştiri Sibiu – Ghișeul digital al Primăriei–disponibil la sediul instituției 24/24 de ore, 7 zile din 7

0
163

În urmă cu câteva luni, Primăria Sibiu a lansat în testare un terminal self service, în fapt un ghișeu digital și o alternativă la cel deservit de funcționari. De astăzi, ghișeul digital este disponibil cetățenilor la intrarea în sediul central al Primăriei Sibiu dinspre Piața Mică.

“Acestghișeu digital este soluția pentru sibienii care nu utilizează instrumentele online pe care Primăria Sibiu le-a pus la dispoziție. În plus, foarte important, acest ghișeu amplasat în sediul Primăriei este disponibil și după ce programul instituției se încheie, inclusiv în weekend. Astfel, dacă aveți de depus documente sau de făcut plăți dar lucrați până târziu, puteți veni la Primărie la orice oră și să faceți aceste operațiuni la ghișeul digital.” (Astrid Fodor, primarulmunicipiului Sibiu)

GHIȘEUL DIGITAL poate fi utilizat pentru:

 1. DEPUNEREA DE DOCUMENTE, fie că este vorba despre cereri, formulare sau despre sesizări și reclamații. Operațiunea este foarte simplă:
  1. Alegeți din meniu tipul de document pe care doriți să îl depuneți și urmați pașii indicați pe ecran
  1. Introduceți cartea de identitatea în fanta dedicată și completați datele de contact, conform instrucțiunilor (nr. telefon și e-mail) pe care să vă transmitem răspunsul
  1. Introduceți foile în fanta pentru documente, aparatul le va prelua și veți primi un număr de înregistrare generat de registratura electronică a Primăriei, sub forma unui bon.
  1. Documentele sunt preluate și transmise serviciului din Primărie abilitat să le soluționeze.
 • PLATA IMPOZITELOR LOCALE ȘI A DIVERSELOR TAXE:Aici puteți plăti peste 100 de tipuri de taxe și impozite, dintre care menționăm:  impozitele pe teren, casă sau mașină, taxa de salubrizare, taxe pentru eliberarea unor documente, taxe de timbru și amenzi. Puteți consulta lista completă a taxelor și impozitelor care se pot achita la ghișeul electronic pe următorul link: LISTĂ TAXE ȘI IMPOZITE.

Aveți nevoie de cartea dumneavoastră de identitate și de un card bancar. Plata se poate face introducând datele dumneavoastră personale sau scanând codul de bare de pe decizia de impunere pe care o primiți acasă de la Direcția Fiscală.

Plata se face în câțiva pași simpli:

 • Selectați de pe ecranul tactil ce impozit sau taxă doriți să achitați
 • Introduceți cartea de identitate în fanta marcată, pentru a fi scanată.
 • Completați restul detaliilor marcate cu câmpuri roșii cu ajutorul tastaturii de pe ghișeu
 • Selectați de pe ecran „Plătește”
 • Apropiați cardul bancar dePOS și urmați procedura unei plăți obișnuite
 • Ridicați chitanța! Nu se emit duplicate și este dovada plății, pe care trebuie să o păstrați.

Acest terminal self service a fost creat de Primăria Sibiu în cadrul proiectului “SALT Sibiu – Administrație de calitate, accesibilă locuitorilor prin tehnologie” finanțat din fonduri europene nerambursabile  prin Programul Operațional Capacitate Administrativă, Axa prioritară 2 – „Administrație publică și sistem judiciar accesibile și transparente”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.