Ştiri Sibiu – Festivalul Internaţional de folclor „Cântecele Munţilor” în siguranță

0
183

[10:58, 05.08.2022] Jandarmeria Sibiu: În perioada 05-07 august, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la cea de-a 47-a ediție a Festivalului Internațional de folclor „Cântecele Munţilor”.
Jandarmii sibieni își vor desfăşura activitatea în zona centrală a municipiului Sibiu pentru siguranța tuturor participanților și buna desfășurare a evenimentului.

Pentru siguranța dumneavoastră și pentru a evita situațiile nedorite, Jandarmeria Sibiu vă recomandă să respectați măsurile stabilite de către organizatori și indicațiile jandarmilor, să evitați implicarea în acțiuni de natură să tulbure ordinea și liniștea publică, iar dacă veți participa la spectaco…
[11:00, 05.08.2022] Jandarmeria Sibiu: Sfârșit de săptămână în siguranță alături de jandarmii sibieni

Seria evenimentelor din județul Sibiu continuă. Urmează un sfârșit de săptămână plin, în care jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu vor acționa pentru siguranța cetățenilor și pentru buna desfășurare a evenimentelor care vor avea loc.

Echipaje de jandarmerie vor fi alături de cetățeni la evenimentele „Făgăraș Fest” , „Fiii Satului Comunei Păuca”, „Triada MTB din Păltiniș”, „Street Music Festival”, „Rock 4 Monuments”, „Serbarea aniversării a 700 de ani a comunei Curciu”, „La perne – proiecții de film (Mediaș)”, „GLS Triathlon Challenge”.

Pentru a avea parte de un sfârșit de săptămână în siguranță, Jandarmeria Sibiu le recomandă persoanelor care vor participa la evenimente să respecte indicaţiile jandarmilor și măsurile luate de organizatori, să evite implicarea în acțiuni care pot tulbura ordinea și liniștea publică, să supravegheze cu atenție copiii și să aibă grijă de bunurile personale.

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu sunt permanent la datorie, pentru siguranța cetățenilor!
Dacă sunteți martorii săvârșirii unor fapte antisociale sau dacă vă aflați într-o situație dificilă, solicitați ajutorul forțelor de ordine aflate în dispozitiv sau apelați numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

În perioada 05-07 august, pentru siguranța persoanelor care se vor afla în zona montană a județului Sibiu, jandarmii vor fi prezenți în stațiunile Păltiniș și Bâlea, pe traseele turistice adiacente și în zonele de agrement, pregătiţi pentru a interveni, în caz de nevoie.

De asemenea, jandarmii montani desfășoară permanent activități de informare și îndrumare a turiștilor și proprietarilor de pensiuni/hoteluri de pe raza stațiunilor cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte într-o situație în care este constatată prezența unui animal sălbatic, starea traseelor turistice, despre echipamentul necesar pentru practicarea drumeţiilor, precum şi cu privire la alte pericole la care se pot expune.

Pentru siguranța dumneavoastră și pentru prevenirea situațiilor nedorite, jandarmii montani sibieni vă recomandă:
-în cazul în care întâlniți animale sălbatice, nu vă apropiați de ele pentru a face fotografii sau pentru a le hrăni;
-să vă echipați corespunzător zonei montane;
-să folosiți doar traseele marcate şi să urmăriți marcajele de pe traseu;
-să nu distrugeți semnele de orientare turistică ale traseelor;

Totodată, vă recomandăm să respectați prevederile Legii nr. 54/2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic, sens în care reamintim că persoanele fizice, care desfășoară activități de picnic, au următoarele obligații:

-să arunce deşeurile doar în locurile special amenajate;
-să aprindă focul doar în locurile special amenajate şi să îl supravegheze în permanenţă;
-să lase locul în care au desfăşurat activitatea de picnic curat şi nealterat.

Dacă vă aflați într-o situație dificilă, solicitați ajutorul jandarmilor montani prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.