Ştiri Sibiu – Exerciţiu ISU la TNRS

0
150

În vederea unei corecte informări a opiniei publice, menționăm că în acest moment se desfășoară un exercițiu cu forțe și mijloace în teren la Teatrul Național Radu Stanca din Sibiu.

La acest exercițiu participă pompierii militari ai Detașamentului Sibiu cu două autospeciale de stingere, o autospecială de descarcerare, o autoscară și un echipaj SMURD.

În eventualitate creării unui disconfort în spațiul public, asigurăm cetățenii că aceste exerciții sunt necesare și benefice pentru întreaga comunitate, pentru antrenarea unei reacții prompte și eficiente în cazul producerii unei situații de urgență.

În contextul desfășurării periodice a antrenamentelor și exercițiilor ce au drept scop principal eficientizarea timpului de răspuns la apariția diferitelor situații de urgență, și pregătirea temeinică a forțelor de intervenție, pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au desfășurat astăzi, 17 mai a.c., un exercițiu la Teatrul Național Radu Stanca Sibiu.
Scenariul stabilit a fost stingerea unui incendiu izbucnit în sala de spectacole a Teatrului Național în care au fost surprinse 3 persoane.
Personalul din cadrul teatrului (peste 20 persoane) s-a autoevacuat, conform planurilor de apărare împotriva incendiilor, în locurile de adunare stabilite în regulamentele interioare, înainte de sosirea forțelor. Din păcate, trei persoane au fost surprinse de izbucnirea incendiului în sala de spectacole și au fost evacuate, în siguranță de către salvatorii sibieni. Acestea au fost evaluate medical și au primit îngrijiri medicale la fața locului de către personalul specializat.
La acest exercițiu au participat peste 25 de pompieri militari și paramedici cu 5 autospeciale ( stingere cu apă și spumă, descarcerare și de asistență medicală specializată).
În eventualitate creării unui disconfort, asigurăm cetățenii că aceste exerciții sunt necesare pentru antrenarea forțelor, dar totodată, sunt benefice pentru întreaga comunitate, întrucât pot contribui la salvarea de vieți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.