Ştiri Sibiu – Evenimentele săptămânii 18-24 iulie la Filarmonica de Stat Sibiu

0
272

Filarmonica de Stat Sibiu invită publicul meloman, în această seară, la recitalul pianistului Matei Varga. Evenimentul muzical va avea loc la Sala Thalia, începând cu ora 18.00, iar biletele sunt disponibile la casieria Filarmonicii și pe www.iabilet.ro, la prețul de 30 lei (50 reducere pentru elevi, studenți și pensionari).Considerat cel mai valoros tânăr pianist român de astăzi, Matei Varga locuiește în prezent la New York. El continuă o tradiție pianistică impresionantă, pe linia creionată de Dinu Lipatti și Clara Haskil. Câștigător al Concursurilor Internaționale de Pian “George Enescu”, “Maria Canals” și „Lory Wallfisch”, Matei Varga a fost apreciat de criticii de specialitate cu atribute precum “impresionant” (Gramophone), “magic” (Süddeutsche Zeitung), “colorat, vivace și antrenant” (Le Diapason).
În cadrul Concursului Festival de Interpretare Pianistică și Compoziție „Carl Filtsch”, astăzi, între orele 10.00 și 18.00, se desfășoară etapa a II-a la Categoria C (concurenți nǎscuţi între 27 mai 1991 şi 26 mai 2006).Finala Concursului Festival este programată miercuri, 20 iulie, la orele 18.00. Sala Thalia va găzdui concertul de gală, în care finaliștii vor fi acompaniați de orchestra Filarmonicii. Biletele sunt puse în vânzare la casieria Filarmonicii și pe www.iabilet.ro, la prețul de 40 lei (50 reducere pentru elevi, studenți și pensionari).
Vineri, 22 iulie, de la orele 10.00, toți copiii sunt invitați la o lecție de muzică „altfel” susținută de Tromba Felix! Concertul educativ va avea loc în Muzeul ASTRA, zona Etno Tehno Parc, iar accesul se face pe baza biletului de intrare sau abonamentului. Cvintetul de alamă Tromba Felix, compus din muzicieni ai orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu (Medve Sandor – trompetă, David Jurca-Zorlențan – trompetă, Alin-Ștefan Roman – corn, Ion Palagniuc – trombon și Gheorghe Simion Ianța – tubă), reușește de fiecare dată să aducă publicul tânăr mai aproape de Filarmonică, datorită atmosferei extraordinare create.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.