Ştiri Sibiu – Etapa județeană a concursului cu cercuri de elevi ”Cu viața mea apăr viața”

0
289

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu a organizat, astăzi, 13 mai a.c., începând cu ora 09.00, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Sibiu, etapa judeţeană a concursului cu cercurile de elevi „Cu viața mea apăr viața”.

La concurs au participat opt echipaje de elevi de gimnaziu de la școlile Poplaca, Veștem, Șelimbăr, Școala Gimnazială nr. 2 Cisnădie, Liceul Gustav Gundisch Cisnădie și Școala Gimnazială nr. 2 Sibiu, Școala Gimnazială nr. 18 Sibiu, Școala Regina Maria Sibiu şi cinci echipaje de liceu de la Colegiul Tehnic Energetic Sibiu, Colegiul Tehnic „Cibinium”, Liceul Teoretic “Gustav Gundisch” Cisnădie, Liceul Tehnic „Indepedența” Sibiu și Liceul Tehnic „Avram Iancu” Sibiu.

Cu această ocazie, elevii au arătat că au cunoştinţe teoretice referitoare la situaţiile de urgenţă, dar şi îndemânare, curaj şi spirit de echipă pe parcursul celor două probe practice:

  • Transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 m”
  • Deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole contaminat”.

Concursul are un caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul situaţiilor de urgenţă şi se organizează, în fiecare an, în scopul dezvoltării capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă, precum şi al promovării atitudinilor şi comportamentelor corespunzătoare în rândul elevilor.

De asemenea, prin participarea la acest concurs, elevii au posibilitatea de a învăța să adopte un comportament adecvat în cazul unor situații de urgență.

În urma clasamentului general, la gimnaziu:

  • locul I a fost ocupat de către clasa gimnazială a Liceului Teoretic “Gustav Gundisch” Cisnădie ,
  • locul II Școala Gimnazială nr. 2 Cisnădie,
  • locul III locul Școala Gimnazială nr. 18 Sibiu.

La liceu:

  • locul I a fost obținut de către Liceul Tehnologic “Independența” Sibiu ,
  • locul II Colegiul Tehnic „Cibinium” Sibiu,
  • locul III Liceul Teoretic “Gustav Gundisch” Cisnădie

Le transmitem felicitările noastre tuturor participanților și le mulțumim pentru prezență și implicare !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.