ŞTIRI SIBIU – Este nevoie de centre de primire pentru cei care sunt nevoiţi să părăsească locuinţele, după ce au primit ordin de protecţie

0
235

Daca pentru victimele agresiunilor exista legislatie protectoare si chiar centre unde persoanele abuzate pot merge sa se ascunda de agresori sisa isi puna viata in ordine, pe agresori nu ii mai protejeaza nimeni! Conform legii acestia sunt nevoiti sa paraseasca locuinta in care se afla persoana agresata chiar si in conditiile in care agresorul este proprietarul. Practic, dupa emiterea ordinului de protectie, agresorii raman fie in strada fie…cer ajutorul rudelor.

Reprezentantii Politiei Sibiu spun ca pentru aceste persoane, chiar daca sunt certate cu legea, bunul simt si empatia, este nevoie de un centru specializat astfel incat, sa aiba unde sta macar pe timp de noapte. La momentul de fata in tot judetul Sibiu sunt disponibile doar 3 spatii locative unde ar putea fi cazati si agresorii nevoiti sa plece din casa in urma ordinului de protectie. Vorbim despre adaposturile de noapte din Sibiu, Medias si Dumbraveni. Si aici insa locurile sunt limitate. Cel mai adesea aici sunt gazduiti oamenii strazii cu conditia sa nu fie in stare de ebrietate.

Seful IPJ Sibiu, Tiberiu Ivancea este de parere ca o solutie ar putea fi construirea unui centru residential special destinat persoanelor care isi pierd dreptul de sedere in propria locuinta in urma unui ordin de protectie.In cursul acestui an, la Sibiu politistii au intervenit in peste 850 de cazuri de violenta domestica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.