ŞTIRI SIBIU – Două ecografe moderne și o Dacia Dokkker, în valoare totală de aproape 170.000 lei, donate Spitalului Județean de către Asociația Împreună pentru Sănătate

0
154

La finalul lui 2021, Asociația <Împreună pentru Sănătate> a donat Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu două ecografe portabile moderne și performante și o Dacia Dokker în valoare totală de aproape 170.000 lei.
Cele două ecografe portabile marca Philips au o valoare totală de 120.000 lei și au fost repartizate Secțiilor de Medicină Internă respectiv secției Obstetrică-Ginecologie. Automobilul Dacia Dokker are o valoare de aproape 50.000 lei și va fi utilizat pentru diferite activități administrative și de transport materiale în cadrul spitalului. Sumele necesare achiziționării echipamentelor au provenit din mai multe sponsorizări atrase de asociație. Astfel, suma necesară achiziționării unuia dintre cele două ecografe portabile (60.000 lei) a fost asigurată integral de către Marquardt SCS. Restul banilor necesari pentru cel de-al doilea ecograf și pentru automobil au provenit din sponsorizări de la mai multe companii: Albis, Wenglor, Bilstein, Expertarom, Kovostroj, Sigemo, Hultafors, Scandia.
“Mulțumim sponsorilor care au asigurat fondurile necesare achiziționării automobilului și echipamentelor donate spitalului județean de către asociația <Împreună Pentru Sănătate>, care își propune să contribuie prin donații la dezvoltarea serviciilor medicale acordate populației. Este doar un prim pas pe care îl facem, urmează și alte donații care vor completa investițiile realizate de autoritățile județene, astfel încât Spitalul Clinic Județean de Urgență să-și continue procesul de modernizare din ultimii ani. Suntem convinși că vom avea alături de noi comunitatea sibiană”, a declarat Ec. Cornel Benchea, președintele Asociației Împreună pentru Sănătate.
“Dotarea unui spital cu echipamente este un proces continuu, deoarece trebuie să ținem mereu pasul cu dezvoltarea tehnologică care facilitează derularea actului medical. Tocmai de aceea orice resursă, orice sprijin are o importanță deosebită și mulțumesc pe această cale Asociației <Împreună pentru Sănătate>,pentru donație precum și sponsorilor care au asigurat fondurile. Sunt convins că, la fel ca și până acum, vom avea alături întreaga comunitate iar mediul de afaceri va rămâne același partener de încredere care va contribui în continuare la creșterea calității actului medical”, a declarat Dr. Daniel Chelcea, managerul SCJU Sibiu.

Date suplimentare:
Asociația <Împreună pentru Sănătate> a fost înființată în anul 2021 și are drept scop atragerea de fonduri bănești și bunuri materiale în vederea susținerii activității Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, pentru îmbunătățirea și facilitarea procesului de dezvoltare a serviciilor medicale acordate populației.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.