Ştiri Sibiu – DOSAR PENAL DESCHIS PENTRU TĂIERE ILEGALĂ ȘI FURT DE MATERIAL LEMNOS

0
138

        La data de 27 iunie a.c., în jurul orei 18:00, polițiștii Secție 4 Poliție Rurală Prundeni au fost sesizați de către o femeie, din comuna Scundu, județul Vâlcea cu privire la faptul că, în extravilanul localității Orlești, pe o suprafață de teren cu vegetație forestieră, persoane necunoscute desfășoară activități de tăiere ilegală a materialului lemnos. 

În urma verificărilor efectuate la fața locului, au identificat un bărbat din comuna Ionești, județul Vâlcea, în timp ce încărca într-un atelaj tractat de un tractor agricol, material lemnos.

De asemenea, s-a constatat faptul că acesta ar fi tăiat și sustras ilegal mai mulți arbori, diferite specii cu un volum total de 2,98 metrii cubi.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de tăierea ilegală și furt de arbori, fapte  prev. și ped. de art. 107 alin. 1 si art. 109, alin. 1 din Legea nr. 46/2008.

COMBATEREA COMERŢULUI ILICIT CU BUNURI PURTÂND ÎNSEMNELE UNOR BRAND-URI DE RENUME, ÎN ATENȚIA POLIȚIȘTILOR VÂLCENI

        În data de 27 iunie a.c., poliţiştii orașului Băbeni, în urma activităţilor desfăşurate în incinta unei societăţi comerciale au identificat o persoană de sex feminin, în vârstă de 23 de ani, care comercializa mai multe parfumuri ilegal, acestea purtând, fără drept denumirea şi semnul distinctiv al unor mărci înregistrate.

Întrucât, persoana în cauză nu a putut prezenta certificat de conformitate sau licență care să ateste originalitatea și care să permită comercializarea parfumurilor, acestea au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Polițiștii au întocmit un dosar penal în care sunt continuate cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, faptă prevăzută și pedepsită de Legea nr. 84/1998, privind mărcile și indicațiile geografice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.