ŞTIRI SIBIU – Dezvoltăm soluțiile digitale în domeniul parcărilor

0
218

Lansată în decembrie 2018, aplicația PARCARE SIBIU continuă să se dezvolte prin actualizări care să ofere utilizatorilor cât mai multe instrumente smart:

Taxa pentru parcarea pe Cazarma 90 și în Piața Teatrului se poate plăti de acum și prin aplicația electronică. Din aplicația Parcare Sibiu veți fi direcționați către aplicația Go Park, platformă pe care s-a dezvoltat acest nou instrument de plată. Descărcați gratuit aplicația Go Park și configurați contul (2-3 minute) doar prima dată când folosiți acest instrument. Apoi scanați cu telefonul tichetul cu codul de bare primit la intrarea în parcare și puteți plăti cu cardul/aplicația bancară taxa de 2 lei/oră. La ieșire bariera se va deschide automat, după identificarea numărului de înmatriculare, datorită camerelor speciale pentru citirea acestora, puse în funcțiune în această lună.

Permisiunea de a intra cu autovehiculul în zonele pietonale (între orele 05.00 – 09.00) pentru aprovizionarea agenților economici se pot obține de acum de pe telefonul mobil, prin aplicația Parcare Sibiu, și tot prin aplicație se poate face plata. Prima solicitare pentru fiecare autovehicul necesită validare în aplicație de către administrator. Ulterior, pentru solicitările primite pentru aceleași autovehicul, sistemul recunoaște automat solicitarea și generează nota de plată fără a mai fi necesară intervenția administratorului.

Până în prezent solicitarea și plata pentru această taxă se putea face pe platforma de e-administrație, care rămâne în continuare ca variantă online.

Aveți instalată aplicația Parcare Sibiu? Atunci veți vedea în timp real, pe o hartă interactivă, și parcările cu plată care sunt temporar indisponibile din cauza unor evenimente organizate pe domeniul public sau a unor lucrări în zonă. Aceste parcări închise sunt figurate pe hartă cu culoarea gri (cele disponibile sunt colorate cu albastru) sau puteți vedea o listă a acestora în secțiunea specială introdusă în aplicație.

3 parcări care nu sunt administrate de Primăria Sibiu, dar stau la dispoziția publicului, au fost adăugate în aplicația Parcare Sibiu, astfel că, dacă ajungeți în aceste zone, veți vedea pe harta din aplicație și aceste spații, ca variantă:
Str. O. Goga, în jurul Sălii Transilvania – 127 locuri
Str. Ocnei, în fața clădirii în care a funcționat Tribunalul Sibiu – 102 locuri
Str. Constituției, lângă sediul policlinicii Polisano – 60 de locuri

Afișaj electronic în Piața Unirii care indică în timp real numărul de locuri libere în parcarea de pe Cazarma 90 și din Piața Teatrului. Primăria Sibiu a finalizat instalarea acestui display, util șoferilor care caută un loc de parcare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.