Ştiri Sibiu – DEPISTAȚI DE POLIȚIȘTI ÎN TIMP CE EFECTUAU TRANSPORT ILEGAL DE PERSOANE

0
138

Începând de ieri, pe o perioadă de 6 luni, polițiștii rutieri din cadrul polițiilor municipale/orășenești și secțiilor de poliție rurală din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea vor desfășura acțiuni în tot județul, pentru asigurarea legalității transportului de persoane în regim de taxi, transportului alternativ și pentru eliminarea pirateriei în acest domeniu.
Astfel, în cursul zilei de ieri, 5 septembrie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Vâlcea au depistat un bărbat din comuna Muereasca în timp ce efectua transport public de persoane(5 persoane) fără a deține autorizație taxi.
De asemenea, în urma verificărilor efectuate, autovehiculul avea și Inspecția Tehnică Periodică expirată.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5000 de lei, conform art. 55/3/H din Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, iar ca măsură complementară i-a fost suspendat dreptul de utilizare al autovehiculului pentru o perioadă de 6 luni.
Totodată, pentru că avea ITP-ul expirat a fost sancționat cu amendă în valoare de 1305 de lei.

Tot în aceeași zi, polițiștii din Drăgășani au identificat un alt bărbat din localitatea Lungești, în vârstă de 59 de ani, în timp ce efectua transportul ilegal a 3 persoane, contra cost, fără a deține autorizație taxi valabilă.
Cel în cauză a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, fiindu-i suspendat dreptul de a utiliza autovehicului pe o perioadă de 6 luni și reținut certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numerele de înmatriculare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.