ŞTIRI SIBIU – Contractarea de servicii sociale de tip ”locuință minim protejată” și servicii sociale de tip ”locuință maxim protejată” pentru persoanele adulte cu dizabilități

0
182

               Având în vedere prevederile HG nr.797/2017, art.6 alin.1 lit.c  – pentru aprobarea regulamentelor-cadru de organizare și funcționare ale serviciilor publice de asistență socială și a structurii orientative de personal precum și Ordinul nr.1086/2018 privind aprobarea modelului-cadru al Planului anual de acţiune privind serviciile sociale administrate şi finanţate din bugetul consiliului judeţean/consiliului local/Consiliului General al Municipiului Bucureşti, vă informăm că Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu  se află în proces de elaborare a Planului anual de acțiune privind serviciile sociale administrate și finanțate din bugetul Consiliului Județean Sibiu pentru anul 2022.

            Prin planul anual de acțiune susmenționat, DGASPC Sibiu își propune contractarea de servicii sociale de tip locuință minim protejată (LmP) și de tip locuință maxim protejată (LMP),  pentru persoanele adulte cu dizabilități provenite din sistemul de protecție a copilului, la împlinirea vârstei de 18 ani sau din centrele rezidențiale pentru persoane adulte cu dizabilități din structura DGASPC Sibiu.

            Locuinţă protejată – LP – este serviciul social care asigură găzduire şi realizează, preponderent prin Centrul de zi, activităţi corespunzătoare nevoilor individuale specifice ale persoanelor adulte cu dizabilităţi, pe perioadă determinată, în vederea pregătirii pentru viaţă independentă.

            Locuința Protejată poate funcţiona sub două forme:

1. locuinţa maxim protejată (LMP) = asigură beneficiarilor servicii 24 din 24 ore, în vederea dezvoltării deprinderilor de viaţă independentă; serviciile de care au nevoie beneficiarii sunt acordate de CZ, la sediul acestuia, în spaţiu liber sau, după caz, în LMP.

2. locuinţa minim protejată (LmP) = asigură beneficiarilor condiţii pentru viaţă minim asistată, în vederea consolidării deprinderilor necesare pentru viaţă independentă; beneficiarii sunt angajaţi în muncă, cu excepţia celor pentru care a fost stabilită capacitatea de muncă pierdută iar serviciile de care au nevoie sunt acordate de CZ sau de alte servicii din comunitate.

            În vederea contractării de  servicii sociale de tip ”locuință minim protejată” (LmP) și  servicii sociale de tip ”locuința maxim protejata” (LMP) pentru persoanele adulte cu dizabilități, DGASPC Sibiu caută furnizori care au dezvoltate astfel de servicii sociale, în vederea colaborării/dezvoltării de parteneriate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.