Ştiri Sibiu – CONSUMUL DE DROGURI ȘI ALCOOL, ÎN ATENȚIA POLIȚIȘTILOR SIBIENI

0
361

În cursul acestei săptămâni, polițiștii Centrului de Analiză și Prevenire a Criminalității și polițiștii Biroului pentru Siguranță Școlară din cadrul I.P.J. Sibiu, împreună cu reprezentanții C.E.P.E.C.A. Sibiu au continuat acțiunile de informare pe linia conștientizării tinerilor și nu numai asupra consecințelor consumului de droguri și alcool. Peste 600 de copii și adulți au beneficiat de informații menite să le ofere șansa unor alegeri sănătoase în viață.

În municipiul Sibiu și în orașul Ocna Sibiului, polițiștii sibieni au purtat un dialog deschis atât cu administratorii și proprietarii unităților de alimentație publică, dar și cu clienții acestora cu privire la problematica traficului și consumului de droguri.

Copiii din taberele școlare organizate în Ocna Sibiului, Gura Râului, Valea Avrigului și Păltiniș s-au bucurat de prezența polițiștilor și a partenerilor din cadrul C.E.P.E.C.A. Sibiu și au vorbit deschis despre efectele consumului de droguri și alcool, conștientizând faptul că aceste substanțe modifică senzațiile, percepțiile, gândirea, atenția, voința și generează tulburări la nivelul întregii vieți, atât la nivel afectiv-emoțional, cât și la nivel social.

Despre efectele conducerii autovehiculelor sub influența substanțelor psihoactive și sub influența alcoolului s-a discutat cu șoferii care, în cursul acestei săptămâni, au susținut testarea în vederea redobândirii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

De asemenea, polițiștii sibieni, împreună cu polițiștii S.C.C.O. Sibiu și reprezentanții C.E.P.E.C.A., s-au întâlnit cu 102 voluntari ai Festivalului ARTmania pe linia instruirii acestora cu privire la riscurile și vulnerabilitățile generate de traficul și consumul de droguri.

În cadrul acțiunilor desfășurate  au fost folosiți ochelarii simulatori atât pentru alcool, cât și pentru droguri, beneficiarii activităților având ocazia să testeze prin propriile simțuri ce înseamnă comportament sub influența alcoolului și drogurilor.

În acest sfârșit de săptămână, cu ocazia desfășurării Festivalului ARTmania,  polițiștii sibieni vor fi prezenți în Piața Mare din municipiul Sibiu, unde tinerii vor avea posibilitatea de a experimenta pe viu, în mod direct și cu mintea limpede toate aceste aspecte incidente consumului de substanțe psihoactive și de alcool.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.