Ştiri Sibiu – Constanţa – Distribuire ajutoare UE

0
277

Începând cu data de 18 noiembrie 2022, la Clubul pentru pensionari situat pe strada Duiliu Zamfirescu  nr. 4, demarează acțiunea de distribuire a pachetelor cu produse alimentare acordate în baza Programului operational Ajutorarea persoanelor defavorizate – POAD, de luni până vineri, între orele 8.00 – 14.00. 

       În conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență nr. 84/2020 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului operational Ajutorarea persoanelor defavorizate – POAD, beneficiază de aceste produse următoarele categorii:      

a) familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza                                   Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare; 

b) familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare; 

c) persoane aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente, definite conform hotărârii menționate, și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale. 

      Persoanele care se încadrează în mai multe categorii beneficiază de pachetele cu produse alimentare aferente unei singure categorii din care fac parte la data acordării  asistenței materiale de bază. 

      Pachetele se ridică personal de către destinatarii finali pe baza actului de identitate. 

      Pentru persoanele beneficiare de venit minim garantat și alocație pentru susținerea familiei, titularii dispozițiilor de primar prin care se acordă acest drept, ridică pachete pentru toți membrii familiei. 

      După finalizarea distribuției către persoanele beneficiare de venit minim garantat și alocație pentru sprijinirea familiei, stocul de produse rămas va fi distribuit persoanelor aflate temporar în situații critice de viață.  

      Un pachet cu produse alimentare cântărește 28,4 kg (împreună cu ambalajul) și conține: 

 • Făină alba de grâu – 5 pungi x 1 kg/pungă = 5 kg 
 • Mălai – 4 pungi x 1 kg/pungă = 4 kg 
 • Paste făinoase – 2 pungi x 0,400 kg/pungă = 0,80 kg 
 • Ulei – 4 sticle x 1litru/sticlă = 4 litri 
 • Zahăr – 2 pungi x 1 kg/pungă = 2 kg 
 • Orez – 4 pungi x 1 kg/pungă = 4 kg 
 • Conserve carne vită – 5 cutii X 0,300 kg/cutie = 1,5 kg 
 • Conserve carne porc – 3 cutii X 0,300 kg/cutie = 0,9 kg 
 • Conserve pateu ficat de porc – 5 cutii X 0,100 kg/cutie = 0,5 kg 
 • Compot de fructe – 2 cutii x 0,720 ml/cutie = 1,44 litri 

   

       Exemplu: o familie beneficiară A.S.F. constituită din 5 membri va primi 5 cutii cu alimente, deci va trebui să transporte acasă cantitatea de 142 kg. 

           

         Pentru relații suplimentare puteți suna la numerele de telefon 0341448530 și 0341454669.   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.