ŞTIRI SIBIU – Consiliul Județean Sibiu a semnat contractul de proiectare pentru modernizarea și reabilitarea a 150 de km de drum județean

0
224

Traseul străbate trei zone: Munții Cindrel, Valea Sadului și zona râului Olt
Valoarea cu 35% mai mică față de valoarea estimată

Consiliul Județean Sibiu a semnat contractul pentru realizarea documentațiilor tehnice (DALI, PAC și PT) în vederea modernizării și reabilitării unui traseu de 150 de km, care străbate trei zone distincte: Munții Cindrel, Valea Sadului și Zona râului Olt. Acesta este alcătuit din drumurile județene: DJ 106 A- Sibiu- Păltiniș- Șanta – DJ 106 N- Cabana Gâtul Berbecului DJ 106 P – DJ 105 G – Râu Sadului – Tălmaciu – Avrig – DN 1 (Bradu) – DJ 104 F – Săcădate – Glâmboaca – Colun – Nou Român – int. DJ 105 D. Proiectul are în vedere și realizarea unei piste de biciclete pentru amatorii de trasee montane.
“Acest proiect este unul foarte curajos care necesită o abordare pe termen lung. Este cu siguranță o provocare, deoarece ne dorim să avem un județ conectat, dar în același timp să fim cât mai prietenoși cu mediul înconjurător. De aceea vom trata cu mare atenție ca, încă din această fază, proiectul să îmbine cât mai echitabil cele două componente: conectivitate și verde” a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.
Valoarea contractului se ridică la suma de 4.950.000 lei fără TVA, cu 35% mai mică față de valoarea estimată de 7.593.277,31 lei fără TVA.
Investiția va fi realizată de Consiliul Județean Sibiu cu fonduri europene atrase prin Programul Operațional Asistență Tehnică (POAT) 2014 – 2020.
Pentru realizarea acestor documentații au fost depuse 11 oferte iar în urma evaluării acestora, a fost declarată câștigătoare oferta depusă de către Societatea CONSTRUCT C.D.P. S.R.L din Baia Mare. Proiectantul va realiza aceste documentații în termen de 12 luni de la data emiterii ordinului de începere, respectiv din luna ianuarie a anului 2022.
Prin modernizarea acestui drum se va asigura conexiunea regiunii la Rețeaua TENT-T și la rețeaua națională de drumuri. Totodată, Consiliul Județean Sibiu își propune ca prin această investiție să asigure progres economic atât prin dezvoltarea turismului din Munții Cindrel, cât și prin facilitarea accesului comunităților din această zonă la servicii medicale, infrastructură școlară și locuri de muncă.
Proiectul este introdus în Strategia de Dezvoltarea a Județului Sibiu 2012 – 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.