Ştiri Sibiu – Consiliul Județean Sibiu a deschis un nou șantier la Spitalul Clinic de Psihiatrie

0
109

Consiliul Județean Sibiu a emis luni, 18 aprilie 2022, ordinul de începere a lucrărilor pentru extinderea și modernizarea corpului de clădire în care funcționa Camera de Gardă din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie ”Dr. Gh. Preda”, în vederea relocării ambulatoriului, precum și a laboratorului de analize. În prezent, constructorul desfășoară intens activitatea de demolare a acoperișului și a pereților interiori.
Această investiție este realizată în cadrul proiectului ”Investiții în infrastructura existentă a Spitalului de Psihiatrie Gheorghe Preda din Sibiu în vederea relocării ambulatoriului de specialitate adulți”.
În vederea organizării șantierului și a începerii lucrărilor de modernizare și extindere a clădirii, managementul spitalului a relocat activitatea Camerei de Gardă la parterul secției V din cadrul spitalului.

Lucrările vor fi executate de către firma SC NV CONST SRL, termenul de realizare a acestora este de 13 luni de la data emiterii ordinului de începere. Valoarea lucrărilor de execuție se ridică la suma de 5.853.000 lei fără TVA.
Actuala clădire va fi demolată parțial, păstrându-se o parte din corpul existent. Noua structură construită va avea demisol, parter, etaj și mansardă. De asemenea, vor fi executate lucrări pentru eficientizare termică, vor fi montate instalații sanitare, termice, electrice, de ventilație, de apă – canal și vor fi realizate finisaje interioare. După terminarea lucrărilor, clădirea va fi dotată cu echipamente medicale și aparatură. Pentru funcționarea ambulatoriului integrat pentru adulți și copii și a laboratorului de analize, spațiul va fi amenajat astfel:
nouă cabinete medicale pentru specialitățile psihiatrie, neurologie, endocrinologie, interne
cinci cabinete pentru psihologie, imagistică (ECO Doppler general și carotidian, EEG, EMG)
un laborator de analize cu două camere de recoltare
trei săli de așteptare (una pe fiecare nivel)
16 grupuri sanitare (4 pe fiecare nivel pentru personal și pacienți)
două oficii registrator
trei săli de tratament
două vestiare pentru personal (femei/bărbați)
oficiu pentru personal și sală ședință
Anexe- magazii depozitare materiale igienico – sanitare și consumabile medicale, spații tehnice
Lift

Consiliul Județean Sibiu realizează această investiție cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.
Valoarea totală a proiectului este de 10.697.778,24 lei cu TVA din care cea mai mare parte este alocată lucrărilor de extindere și modernizare. Totodată, sunt cuprinse și cheltuieli pentru dotarea cu echipamente medicale și aparatură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.