ŞTIRI SIBIU – Bullying-ul în atenţia poliţiştilor

0
350

Bullying-ul reprezintă un comportament abuziv, realizat în mod repetat și cu intenție, conducând la prejudicierea fizică și/sau psihică a victimei prin rănire, persecuție, intimidare sau alte fapte, manifestându-se prin forme diverse: verbal, emoțional, relațional și fizic.

Bullying-ul descrie acele situații în care o persoană devine victimă prin expunerea repetată și pentru o perioadă îndelungată de timp, la acțiuni negative exercitate asupra ei de către o persoană sau un grup de persoane.

De remarcat este faptul că evoluția în direcția utilizării platformelor digitale în rândul tinerilor este una în creștere, aspect care impune abordarea acestui tip de comportament cunoscut sub numele de Cyberbullying și în afara spațiului fizic reprezentat de școală. Distanțarea socială dintre tineri, consecință a contextului pandemic actual, a determinat înlocuirea contactului fizic cu cel virtual, fapt care a condus la o creștere semnificativă a utilizării platformelor sociale.

Deși există numeroase beneficii care pot rezulta din interacțiunile on-line, cum ar fi conectarea copiilor la un spectru mult mai larg de informații, creșterea riscurilor este pe măsură.

În acest context, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității vin in sprijinul tinerilor cu sfaturi și recomandări preventive cu scopul de a contribui la realizarea unei experiențe virtuale benefice și în siguranță pentru aceștia:

  • Evitați să postați pe rețelele de socializare fotografii jenante sau aprecieri mincinoase despre o altă persoană;
  • Nu transmiteți mesaje jignitoare sau de amenințări prin intermediul platformelor de chat digitale;
  • Nu utilizați identitatea unei alte persoane în scopul transmiterii de mesaje în locul acesteia;
  • Asigurați-vă că ați setat corect nivelul de confidențialitate privind datele voastre personale și audiența care are acces la acestea.

Dacă îți este teamă pentru siguranța ta sau pentru ceva ce ți s-a întâmplat în mediul on-line, vorbește imediat cu un adult de încredere sau apelează numărul unic de urgență 112!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.