Ştiri Sibiu – !ATENȚIE, ACESTA ESTE UN EXERCIȚIU!

0
169

În perioada 13-16 octombrie a.c. Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu va fi gazda exercițiului internațional EU MODEX, organizat prinMecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene.

Scenariul general al exercițiului conține o serie de situații de urgență care sunt provocate de  inundații. Situația creată prevede că autoritățile și forțele de intervenție, inclusiv cele naționale, sunt depășite de amploarea situației și solicită sprijin prinMecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene, pentru gestionarea acesteia, întrucâtare un impact major asupra populației, infrastructurii și securității.

Scopul acestui exercițiu presupune antrenarea forțelor specializate de intervenție la inundații, precum și modul de cooperare și coordonare al acestora pentru ducerea la îndeplinire a misiunii.Totodată se urmărește și îmbunătățirea Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene în ansamblu,prin proiectarea, planificarea, desfășurarea exercițiului și asigurarea calității la toate nivelurile: tactic, operațional, strategic.

În cadrul exercițiului sunt angrenate în total aproximativ 500 de persoane. Pe lângă pompieri din ISU Sibiu, vor participa de la nivel național modulul de pompare de mare capacitate (RO-HCP-01) și modulul de salvare a victimelor inundațiilor cu ajutorul bărcilor (RO-FRB) – București. La nivel internațional vor participa câte un modul de pompare de mare capacitate din Austria, Bulgaria, Germania, Republica Moldova, precum și modulul de salvare a victimelor inundațiilor cu ajutorul bărcilor din Austria

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu asigură cetățenii că desfășurarea acestui exercițiu va permite acoperirea solicitărilor curente din dinamica operativă, în cele mai bune condiții, fără a fi afectată capacitatea de răspuns a pompierilor salvatori sibieni.

Precizăm, totodată, că informațiile comunicate public despre acest exercițiu vor avea inserata  mențiunea“ATENȚIE, ACESTA ESTE UN EXERCIȚIU!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.