ŞTIRI SIBIU – ARGEŞ – UPDATE PERCHEZIȚII PENTRU COMBATEREA COMERȚULUI ILICIT CU PRODUSE ALCOOLICE

0
160

În urma celor 22 de percheziții, efectuate în această dimineață, poliţiştii argeșeni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, împreună cu inspectori vamali din cadrul Autorității Vamale Române, au descoperit și ridicat mii de litri de substanțe lichide alcoolice, sume mari de bani și articole pirotehnice.

Mai multe persoane vor fi conduse la sediul poliției, pentru audieri. 

Perchezițiile, efectuate în localitățile Pitești, Poiana Lacului, Căteasca, Topoloveni, Bradu, Suseni și Moșoaia, s-au desfășurat pentru administrarea de probatoriu, într-un dosar privind sâvârșirea infracțiunilor de ,,producere de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare […] în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă”, respectiv ,,achiziționare de alcool etilic și de distilate în vrac de la alți furnizori decât antrepozitarii autorizați pentru producție sau expeditorii înregistrați de astfel de produse”, și ,,deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, 400 ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 litri”, conform art. 452 din Legea nr. 227/2015 – Codul fiscal.

Din cercetări, s-a stabilit că, începând cu luna august a anului curent, până în prezent, mai multe persoane fizice ar fi desfășurat, pe raza județului Argeș, activități de achiziționare, transport, deținere, prelucrare și vânzare alcool etilic și produse intermediare cu încălcarea prevederilor legale referitoare, printre altele, la autorizarea și plata unor taxe către bugetul de stat.

În urma perchezițiilor, au fost identificate și ridicate aproximativ 5000 de litri de substanțe lichide alcoolice, ale căror caracteristici ce urmează a fi stabilite, aproape 80.000 de lei, 8.000 de euro și 50 de kg de articole pirotehnice.

Mai multe persoane vor fi conduse la sediul poliției, pentru audieri. 

PERCHEZIȚII PENTRU COMBATEREA COMERȚULUI ILICIT CU PRODUSE ALCOOLICE

Astăzi, 16 decembrie a.c., la primele ore ale dimineții, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, împreună cu inspectori vamali din cadrul Direcției Generale Vamale, au efectuat 22 de percheziții, la punctele de lucru ale unor societăți comerciale și locuințele unor persoane bănuite de operațiuni ilicite cu alcool etilic.

Perchezițiile se desfășoară pentru administrarea de probatoriu, într-un dosar privind sâvârșirea infracțiunilor de ,,producere de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare […] în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă”, respectiv ,,achiziționare de alcool etilic și de distilate în vrac de la alți furnizori decât antrepozitarii autorizați pentru producție sau expeditorii înregistrați de astfel de produse”, și ,,deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, 400 ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 litri”, conform art. 452 din Legea nr. 227/2015 – Codul fiscal.

Din cercetări, s-a stabilit că, începând cu luna august a anului curent, până în prezent, mai multe persoane fizice ar fi desfășurat, pe raza județului Argeș, activități de achiziționare, transport, deținere, prelucrare și vânzare alcool etilic și produse intermediare cu încălcarea prevederilor legale referitoare, printre altele, la autorizarea și plata unor taxe către bugetul de stat.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite mai multe recipiente ce conțin cantitiăți semnificative de substanțe lichide alcoolice, ale căror caracteristici ce urmează a fi stabilite.

La activități, au participat polițiști specializați în combaterea criminalității economice, specialiști criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic Argeș, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, precum și jandarmi din Argeș. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.