ŞTIRI SIBIU – ARGEŞ – CERCETĂRI ÎN DOSARE PENALE PRIVIND INFRACȚIUNEA DE DELAPIDARE

0
258

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au desfășurat activități, sub supravegherea procurorilor, în două dosare penale privind săvârșirea infracțiunii de delapidare, având un prejudicu cumulat, estimat la peste 1.000.000 de lei.

În ziua de 18 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de delapidare în forma continuată, și au reținut un bărbat de 40 de ani, din Pitești.

Din cercetări s-a stabilit că în perioada 2014-2020, bărbatul în cauză, care avea calitatea de șef al departamentului economic al unei asociații de dezvoltare intercomunitară, reprezentativă la nivelul mai multor autorități locale din județul Argeș, și-ar fi însușit sume de bani din gestiunea asociaţiei, atât prin retrageri de numerar, cât şi prin virarea unor sume de bani cu titlul de salarii, mai mari decât drepturile salariale cuvenite lunar, astfel cauzând un prejudiciu estimat de peste 675.000 de lei.

În seara zilei de 18 noiembrie a.c., după administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

  •  

În ziua de 18 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Argeș, au finalizat cercetările, efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, într-un dosar penal privind sâvârșirea infracțiunii de delapidare, conform art. 295 din Codul Penal.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2011-2014, un bărbat de 70 de ani, din Câmpulung, avand atribuții de casier și contabil în cadrul unei instituții de cult de pe raza municipiului Câmpulung, și-ar fi însușit suma de peste 475.000 de lei, prin neînregistrarea sau înregistrarea în registrul de casă a unor sume diminuate.

În cauză au fost instituite, prin autorizarea instanței, măsuri asiguratorii, la solicitarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, constând în sechestru asigurator instituit pe bunuri imobile, mobile și sume de bani aparținând persoanei în cauză, valoarea totală a acestora fiind de peste 500.000 de lei.

Dosarul cauzei va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de trimitere în judecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.