ŞTIRI SIBIU – ARGEŞ – Activităţi ale IJP

0
463

Activitate preventivă cu elevii

În ziua de 16 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţa Şcolară Argeş au desfăşurat activităţi de informare, pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi personalului didactic, la Școala Gimnazială Ion Minulescu Pitești.

Au fost prezentate teme privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, absenteismului școlar, a faptelor de violență în incinta și zona adiacentă unităților de învățământ. În cadrul temelor abordate, au fost prezentate aspecte privind prevenirea fenomenului de bulling, răspunderea penală și contravențională a minorilor și consecințele juridice ale săvârșirii de fapte ce contravin legii.

  •  

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate la regimul circulației pe drumurile publice, au fost aplicate 161 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 40.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 11 permise de conducere și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

Recomandăm tuturor participanților la trafic să adopte un comportament preventiv în deplasări, mai ales în trafic aglomerat și în condiții meteo ce limitează vizibilitatea sau aderența la carosabil.

  •  

Acțiune de noapte pentru prevenirea accidentelor petrecute pe fondul vitezei excesive

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au acționat, în noaptea de 15 spre 16 decembrie a.c., pe DN 73 și DN 73 D, Câmpulung – Vulturești, pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

 În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10.440 de lei, pentru nerespectarea regimului legal de viteză, conform O.U.G. 195/2002, fiind reținute și 6 permise de conducere.

Exemplu:

În noaptea de 14 spre 15 decembrie a.c., în jurul orei 23:50, polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 29 de ani, din Vulturești, care a fost înregistrat de aparatul RADAR în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Davidești, pe DN 73D, cu viteza de 119 km/h.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei (9 puncte-amendă), conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, totodată fiind aplicată și măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce pentru 90 de zile, prin reținerea permisului de conducere și eliberarea unei dovezi înlocuitoare.

Reamintim că viteza, sub toate formele sale (viteză excesivă sau neadaptată la condițiile de drum, la condițiile meteo sau la cele de trafic) reprezintă principala cauză generatoare de evenimente rutiere.

Polițiștii rutieri argeșeni vor fi în continuare la datorie, inclusiv pe timpul nopții, pentru a verifica respectarea regulilor de circulație.

  •  

Societate sancționată pentru nereguli silvice

În ziua de 16 decembrie a.c, polițiștii Secției de Poliție Rurală Rucăr, împreună cu specialiști din carul Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Garda Forestieră Argeș, au acționat pentru prevenirea și combaterea abaterilor din domeniul deținerii, prelucrării și comercializării de material lemnos, ocazie cu care au verificat o societate comercială cu punct de lucru în comuna Dragoslavele.

În urma verificărilor, s-a constatat faptul că societatea a expediat fără aviz de însoțire cantitatea de 2,02 mc lemn de esență  fag și 6,84 mc lemn foc de esență rășinoase.

Ca urmare a celor constatate, societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar cantitatea de material lemnos, de 8,86 mc, a fost confiscată valoric.

  •  

Verificări privind organizarea pazei

În ziua de 16 decembrie a.c., polițiștii compartimentelor sisteme de securitate din cadrul Secției 1 și Secției 3 Poliție Pitești, precum și polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung și din cadrul Poliției Orașului Ștefănești, au verificat organizarea pazei la trei obiective de pe raza municipiului Pitești.

La unul dintre obiectivele de pe raza municipiului Pitești, s-a constatat că sistemul de alarmă al unității nu este organizat conform cerințelor analizei de risc, fapt pentru care a fost aplicată o sancțiune, cu avertisment, conform HG 301/2012 privind normele de aplicare ale Legii 333/2003, fiind stabilit termen de remediere, după expirarea căruia polițiștii vor reveni pentru a constata dacă cerințele au fost îndeplinite.

De asemenea, având în vedere contextul acțiunilor, reprezentanţii tuturor agenţilor comerciali verificați au fost instruiți atât cu privire la modul de organizare a pazei și manipularea valorilor monetare, cât și cu privire la măsurile dispuse pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.