ŞTIRI SIBIU – ARGEŞ – ACȚIUNI ZILNICE PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII ȘI LIMITAREA INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS COV-2

0
67

Polițiștii argeșeni au acționat împreună cu jandarmi, polițiști locali și pompieri, pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid-19, în zone aglomerate, la agenții economici, dar şi în mijloacele de transport în comun.

În ultimele 24 de ore au fost desfășurate 31 de acţiuni punctuale, dintre care 27 au fost organizate independent de către poliţişti, trei organizate împreună cu I.J.J. Argeş şi una cu alte structuri.

În cadrul activităților au fost verificate 3.536 de persoane, precum şi 128 de mijloace de transport în comun.

De asemenea, au fost verificate un total de 126 de societăţi comerciale,unde poliţiştii, alături de celelalte structuri cu care se acţionează în sistem integrat, au instruit reprezentanţii tuturor agenţilor comerciali şi centrelor comerciale verificate cu privire la măsurile dispuse pentru respectarea normelor de prevenire a infectării şi combatere a răspândirii coronavirusului.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat, conform Legii 55/2020, 61 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 15.500 de lei, după cum urmează:

– 53 de sancţiuni, în valoare totală de 3.500 de lei, ca urmare a nepurtării sau purtării necorespunzătoare a măştii;

o sancţiune, în valoarede 3.000 de lei, pentru organizarea de activități pentru care au fost instituite restricții;

șapte sancţiuni, în valoarede 9.000 de lei,pentru nerespectarea măsurilor de carantină sau izolare la o adresă aleasă.

  •  

În ziua de 21 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au verificat 26 de persoane și 12 societăți comerciale, iar în urma abaterilor constatate, au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020.

Polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au depistat un bărbat de 31 de ani, din Călinești și o femeie de 35 de ani, din Pitești, care nu au respectat măsura izolării la adresa aleasă.

Ca urmare a celor constatate, aceștia au fost sancționați contravențional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeș.

  •  

În seara de 21 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au fost sesizați cu privire la faptul că, într-un imobil de pe raza de competență, se desfășoară un eveniment cu caracter privat și se ascultă muzică la un volum ridicat.

În urma aspectelor constatate, organizatorul a fost sancționat, conform Legii 55/2020, cu amendă în valoare de 3.000 de lei, și conform Legii 61/1991R, cu amendă în valoare de 500 de lei.

Verificările continuă pentru identificarea tuturor persoanelor participante și luarea măsurilor legale care se impun.

  •  

În ziua de 21 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov, împreună cu jandarmii argeșeni, au constatat, cu ocazia verificării la domiciliu a persoanelor pentru care este instituită măsura izolării sau carantinării la o adresă aleasă, că un bărbat de 30 de ani, din Merișani, nu a respectat măsura carantinei, stabilită la domiciliu.

Ca urmare a celor constatate, acesta a fost sancționat contravențional, de către jandarmi, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeș.

  •  

În ziua de 21 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au constatat, cu ocazia verificării la domiciliu a persoanelor pentru care este instituită măsura izolării sau carantinării la o adresă aleasă, că doi bărbați, de 25 de ani, din Câmpulung, respectiv 26 de ani, din Lerești, nu au respectat măsura carantinei, stabilită la domiciliu.

Ca urmare a celor constatate, aceștia au fost sancționați contravențional, cu amendă totală în valoare de 6.000 de lei, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeș.

  •  

În ziua de 21 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Călinești au constatat, cu ocazia verificării la domiciliu a persoanelor pentru care este instituită măsura izolării sau carantinării la o adresă aleasă, că un bărbat de 35 de ani, din Călinești, nu a respectat măsura carantinei, stabilită la domiciliu.

Ca urmare a celor constatate, acesta a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeș.

  •  

În ziua de 21 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au constatat, cu ocazia verificării la domiciliu a persoanelor pentru care este instituită măsura izolării sau carantinării la o adresă aleasă, că un bărbat de 38 de ani, din Topoloveni, nu a respectat măsura carantinei, stabilită la domiciliu.

Ca urmare a celor constatate, acesta a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here