ŞTIRI SIBIU – ARGEŞ – Acţiuni ale IJP

0
273

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate la regimul circulației pe drumurile publice, au fost aplicate 119 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 35.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 11 permise de conducere și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

Recomandăm tuturor participanților la trafic să adopte un comportament preventiv în deplasări, mai ales în trafic aglomerat și în condiții meteo ce limitează vizibilitatea sau aderența la carosabil.

Având în vedere că ne aflăm în perioada premergătoare generalizării condițiilor de drum specifice pentru perioada de iarnă, reamintim tuturor conducătorilor auto să respecte toate regulile de circulație, precum și să adapteze permanent viteza de deplasare la condițiile de drum și la cele de trafic.

În condiţii de temperaturi scăzute, chiar şi când drumul pare uscat, se pot întâlni porţiuni unde există risc de formare a poleiului. De aceea, evitaţi deplasările chiar și pe distanţe scurte, în situația în care autovehiculul nu este echipat corespunzător.

  •  

Conduceau sub influența alcoolului

În ziua de 29 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Argeș, care acționau pe raza localității Morărești, pe DN 7, au depistat un bărbat de 43 de ani, din Leordeni, care conducea un autocamion, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare sub limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ca urmare a celor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

  •  

În ziua de 29 decembrie a.c., în jurul orei 16:00, polițiștii Biroului Rutier Pitești au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier pe raza localității Poiana Lacului, în cadrul căruia un autoturism a intrat în coliziune cu un alt autoturism parcat.

În urma verificărilor, s-a constatat că bărbatul care conducea autovehiculul care a produs evenimentul rutier, respectiv un bărbat de 30 de ani, din aceeași localitate, se afla sub influența alcoolului, în urma testării cu aparatul etilotest rezultând o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în autoturismul parcat, care se afla pe podul de acces în curtea unei locuințe, de afla un ocupant, bărbat de 36 de ani, consătean cu primul, care a fost asistat medical, stabilindu-se că a suferit leziuni ușoare.

Conducătorul autoturismului a fost condus la o unitate medicală, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 196 și 336 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

  •  

Mandat pus în executare de polițiști

În ziua de 29 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Bascov, împreună cu polițiștii Biroului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Argeș, au pus în executare un mandat european de arestare, emis de autoritățile din Austria, privind pe un tânăr de 22 de ani, din Mălureni, care a fost depistat pe raza localității Micești.

Cel în cauză a fost prezentat în fața Parchetului Curții de Apel Pitești, pentru parcurgerea procedurii de extrădare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.