ŞTIRI SIBIU – ARGEŞ – ACȚIUNE PREVENTIVĂ PE DRUMURILE DIN ARGEȘ

0
170

În ziua de 09 decembrie a.c., la nivelul județului Argeș, a avut loc o acțiune, în sistem integrat, pentru preveniea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, verificarea transportului rutier de marfă și persoane, dar și prevenirea și combaterea migrației ilegale.

În intervalul de aproximativ două ore al acțiunii, au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 7.255 de lei. Dintre acestea, 14 sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar două, în valoare de 4.500 de lei, aplicate deInspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, conform O.G. 37/2007.

Sancțiunile au fost aplicate ca urmare a neregulilor privind utilizarea centurii de siguranță, a liminilor de întâlnire în timpul circulației pe drumurile naționale, alte abateri la regimul circulației, precum și pentru nerespectarea timpilor legali de condus și odihnă.

Acțiunea a avut un grad ridicat de complexitate, atât din perspectiva structurilor participante, cât și a obiectivelor urmărite.

Astfel, au participat polițiști argeșeni din structurile rutiere, de investigații criminale, luptători pentru acțiuni speciale, echipa canină cu câinele de urmă, dar și Serviciul pentru Imigrări Argeș și reprezentanți ai altor instituții cu atribuții în domeniul controlului transportului rutierInspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Argeș.

Activitatea a avut ca obiective; prevenirea evenimentelor rutiere, prin descurajarea încălcării legislației privind circulația pe drumurile publice (în principal adaptarea vitezei la condițiile meteo-rutiere); responsabilizarea conducătorilor auto profesioniști în respectarea tuturor prevederilor care li se aplică (mai ales a celor referitoare la utilizarea aparatelor tip tahograf și respectarea timpilor de condus și de odihnă), precum și descurajarea migrației ilegale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.