Ştiri Sibiu – Alcohols’ & Drugs Marathon

0
216

În acest weekend, polițiștii rutieri și-au concentrat atenția și au desfășurat atât activități de impunere a legii pe linia combaterii consumului de alcool și/sau a substanțelor psihoactive la volan, cât și activități informativ-preventive. În doar două zile, peste 600 de conducători auto au fost testați cu dispozitivele de măsurare a alcoolului în aerul expirat și a celor de detectare a substanțelor psihoactive, 19 șoferi fiind „pozitivi”.

În perioada  4 – 10 mai a.c., la nivel european se desfășoara campania ROADPOL Operation Alcohols & Drugs, în cadrul căreia în zilele de 7 și 8 mai a.c., s-a derulat Alcohols & Drugs Marathon.

În cadrul activităților circumscrise acestui „maraton”, polițiștii rutieri au desfășurat atât acțiuni punctuale în trafic pe linia depistării conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive la volan, dar și activități informativ-preventive menite să îi ajute pe participanții la trafic să conștientizeze riscul la care se expun cei care obișnuiesc să conducă sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

Sâmbătă, 7 mai a.c., o astfel de activitate s-a desfășurat în parcarea Teatrului „Radu Stanca” Sibiu, unde în parteneriat cu reprezentanții Serviciului Antidrog Sibiu, polițiștii rutieri au amenajat un poligon închis circulației rutiere, iar cu ajutorul mai multor perechi de ochelari ce redau vizual starea pe care o resimt cei care consumă băuturi alcoolice sau droguri au invitat participanții opriți în trafic să ia parte la acest experiment.

Condiția a fost aceea ca testul de alcool pe care îl susțineau anterior experimentului să fie unul negativ. 

Din nefericire doi dintre cei opriți nu au putut participa obținând un rezultat pozitiv de 0,27 mg/l și respectiv 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Împotriva acestor doi conducători auto s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă și reținerii permisului de conducere pentru 90 de zile; cei doi au ratat acest experiment de care s-au bucurat în mod direct aproximativ 37 de conducători auto iar alți 123 s-au bucurat să fie spectatori.

În cele 2 zile ale „maratonului”, polițiștii rutieri au testat 644 de conductori auto, fiind constatate 3 infracțiuni la regimul rutier de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. Alți 16 conducători auto au fost sancționați contravențional cu amendă și reținerea permisului de conducere pentru 90 de zile, rezultatele testărilor fiind sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Prevenirea producerii de accidente rutiere și creșterea gradului de siguranță a participanților la trafic rămân obiectivele principale ale acțiunilor polițiștilor rutieri în sprijinul comunității sibiene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.