Ştiri Sibiu – ACTIVITĂȚI RECREATIVE DERULATE DE POLIȚIȘTI ÎN RÂNDUL COPIILOR

0
146

Polițiștii rutieri, polițiștii Biroului Siguranță Școlară și polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, au întreprins în cursul zilei de astăzi, activități educativ preventive și recreative, în rândul elevilor din județul Vâlce, a cu scopul de a-i instrui cu privire la riscurile nerespectării regulilor de circulație, dar și consecințele consumului de alcool, tutun și droguri.
Copiii au fost încântați de oportunitatea de a interacționa cu colegii noștri și de a vedea laboratorul de educație rutieră. Autospeciala aflată în dotarea Serviciului Rutier a fost principala atracție pentru cei mici, care au primit în același timp recomandări utile din partea polițiștilor astfel încât, să fie în siguranță atunci când se deplasează în calitate de pieton sau când utilizează diferite vehicule pentru deplasarea acestora cum ar fi bicicleta, trotineta sau rolele.
La activitate au participat 10 adulți și 60 de elevi din cadrul Școlii Gimnaziale Mateești, din comuna Mateești, județul Vâlcea.
Având în vedere că vacanța de vară se apropie de sfârșit, prezența polițiștilor în rândul copiilor a vizat și discuții referitoare la modul de deplasare al acestora la și de la unitățile de învățământ, pentru a evita implicarea celor mici în evenimente negative.
Deși principala temă a fost cea a educației rutiere, polițiștii le-au vorbit copiilor și despre modul de comportare pe care aceștia ar trebui să îl adopte în societate și implicit în cadrul unităților de învățământ.
Un alt aspect important transmis copiilor a fost legat de prevenirea faptelor comise cu violență, fiindu-le transmise recomandări pentru a nu răspunde cu violență, să ceară ajutor dacă se afla într-o situație dificilă, părinților, cadrelor didactice și autorităților cu competență în domeniu, dar să adopte în același timp un limbaj civilizat, deoarece de cele mai multe ori tonul și cuvintele jignitoare sunt cele care declanșează conflictele.
De asemenea, elevilor le-au fost aduse în discuție și cauzele consumului de droguri, dar și consecințele negative pe care acestea le au asupra organismului.
Totodată, polițiștii au distribuit participanților la activitate materiale educativ-preventive, pe tema educației rutiere, a declicvenței juvenile și a consumului de substanțe interzise.
VACANȚA SE APROPIE DE FINAL, DAR RECOMANDĂRILE PREVENTIVE CONTINUĂ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.