ŞTIRI SIBIU – ACTIVITĂȚI PREVENTIV – EDUCATIVE DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTII RUTERI

0
359

Pe parcursul acestei săptămâni, polițiștii rutieri au desfășurat numeroase activități atât în trafic, cât și în unitățile de învățământ având același scop: prevenirea accidentelor rutiere prin transmiterea unor mesaje cu caracter preventiv-educativ.

Traversăm o perioadă pe cât de magică întrucât ne apropiem cu pași repezi de Sărbătorile de Iarnă, pe atât de aglomerată, motiv pentru care polițiștii rutieri au simțit nevoia, mai mult decât oricând, să își facă simțită prezența în trafic și să intensifice activitățile de prevenire a accidentelor rutiere, acționând pe mai multe paliere, fiecare la fel de importantă.

Astfel, în cadrul campaniei naționale derulate de către Poliție Română, sugestiv intitulată „Alcoolul și drogurile fac victime!”, polițiștii rutieri au oprit în trafic conducătorii auto, cu care au purtat un dialog pe marginea acestui subiect. Pe lângă recomandările transmise vizavi de toleranța zero pe care Poliția o arată față de conducerea autovehiculelor sub influența alcoolului sau a drogurilor, polițiștii le-au relatat conducătorilor auto și despre traumele ireversibile ale accidentelor de circulație.

Un alt grup țintă al acestor activități a fost reprezentat de cei care în această perioadă urmează cursurile programului „Prevenirea infracțiunilor contra siguranței circulației pe drumurile publice”,derulat de către Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu, prin Serviciul Rutier și Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, în colaborare cu Serviciul de Probațiune Sibiu.

Acest program este destinat exclusiv persoanelor aflate în evidența Serviciului de Probațiune, în baza unei sentințe penale, fie pentru comiterea de infracţiuni rutiere, fie pentru alte tipuri de infracțiuni asociate cu un stil de viață și comportamente care indică un risc pentru circulația pe drumurile publice.

Un ultim grup țintă, cel mai important de altfel, este cel reprezentat preșcolari și școlari, care, cu un picior în vacanță, au fost vizitați de polițiștii rutieri pentru a le reaminti cât de importantă este atitudinea corectă în trafic, și nu numai. Cei mai mici dintre participanții la trafic, s-au arătat extrem de receptivi și de dornici în a-și exersa și testa cunoștințele privind care sunt semnele de circulație și cum trebuie să circule corect în trafic.

În aceste activități, polițiștii le-au oferit tuturor pliante informative, dar și autocolante, pe care cei mai mulți dintre șoferi au ales să și le aplice pe autoturisme. Nu au fost omiși nici copiii, cărora le-a fost oferit câte un ursuleț cu un mesaj adresat părinților!

Sărbători Fericite tuturor!

Și nu uitați, acasă vă așteptă cineva! STOP ACCIDENTELOR RUTIERE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.