Ştiri Sibiu – Activităţi ale poliţiştilor argeşeni

0
313

Depistați transportând lemne fără proveniență legală

În ziua de 02 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț au acționat pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice, împrejurare în care au depistat 8 bărbați, cu vârste cuprinse între 18 și 51 de ani, toți din Bughea de Jos, care transportau cu atelaje material lemnos, fără documente legale de proveniență și transport.

Cantitatea de material lemnos a fost evaluată de un specialist silvic, stabilind că cei în cauză transportau aproximativ 3 metri cubi lemn foc, de esență fag.

Cei în cauză au fost sancționați contravenșional, cu amenzi în valoate totală de 8.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Câmpulung.

  •  

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate aproape 221 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 43.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 12 permise de conducere și au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

Recomandăm tuturor conducătorilor auto să circule preventiv, adaptând permanent viteza la condițiile meteo și cele rutiere, în special în condiții de carosabil umed sau vizibilitate îngreunată.

  •  

Cercetări finalizate de polițiști

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au finalizat cercetarile într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de distrugere.

Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 30 noiembrie 2021, un bărbat necunoscut, identificat ulterior ca fiind un de 42 de ani, din Bascov, ar fi distrus un aparat de jocuri de noroc din incinta unei săli de jocuri din Pitești, cauzând un prejudiciu de 2.000 de lei.

Dosarul cauzei va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.

  •  

Polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au soluționat un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Din cercetări, s-a stabilit că în ziua de 30 august 2021, un bărbat de 49 de ani, din Lerești, ar fi condus un autoturism pe drumurile publice, în timp ce se afla sub influența alcoolului, fiind depistat de polițiștii rutieri în jurul orei 08:00, pe str. Șoseaua Națională din Câmpulung.

Cu ocazia testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma efectuării expertizei medico-legale privind valoarea alcoolemiei în sânge, s-a stabilit că la momentul depistării, valoarea era mai mare decât limita de 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Dosarul cauzei va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de trimitere în judecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.