Ştiri Sibiu – Activităţi ale ISU Vâlcea

0
403

În intervalul, 27.04.2022, ora 12:00 – 28.04.2022 ora 23:00, județul Vâlcea s-a aflat sub avertizare de Cod Galben de averse torențiale și intensificări ale vântului, pentru întregul județ.
Pentru gestionare eficientă a potențialelor intervenții generate fenomenele meteorologice, conducerea ISU Vâlcea a dispus:

  • prealertarea tuturor subunităților de intervenție și pregătirea tehnicii din dotare, specifică tipurilor de risc posibile în urma avertizărilor meteorologice primite;
  • înștiințarea autorităților din cadrul unităților administrativ teritoriale vizate de codul galben pentru punerea în aplicare a măsurilor proprii prevăzute de planurile în vigoare în astfel de situații, precum și alte autorități cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență General Magheru al județului Vâlcea au fost solicitați în cursul zilei de 27. aprilie ac., la ora 19.50, pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje în Râmnicu Vâlcea, zona Căzanești.
Pentru stingerea flăcărilor, la fața locului s-au deplasat două echipaje de stingere cu apă și spumă.
La sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul se manifesta la suprastructura fânarului construit din lemn, pe o suprafață de aproximativ 25 mp.
Până la stingerea flăcărilor, au ars : fânarul construit din lemn cu învelitoare din țiglă pe aproximativ 25 mp.; aproximativ 10 tone de lemne pentru încălzit și aproximativ două tone de fan producție 2022.
Din păcate, în timpul intervenției a fost descoperit un câine carbonizat, acesta fiind surprins în interior, în momentul declanșării incendiului.

Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitați în seara trecută, în jurul orei 22.00 pentru stingerea unui incendiu produs la un stâlp de electricitate în localitatea Vlădești, sat Trundin.
Pentru stingerea flăcărilor, au acționat un echipaj de pompieri militari cu apă și spumă, incendiul fiind lichidat înainte ca acesta să provoace și alte pagube.
În ambele cazuri, cercetările preliminare efectuate la locul intervenției arată că flăcările s-ar fi declanșat în urma producerii unor descărcări electrice.

Tot ca urmare a manifestărilor meteorologice din parioada codului galben, pompierii militari au fost solicitați în această dimineață, la ora 06.20, pentru înlăturarea unui copac doborât de furtună în Drăgășani.
În același timp, trei rețele de alimentare cu energie electrică, de medie tensiune, care asigura necesarul a cinci localități, au fost avariate. Pentru remedierea avariilor, la fața locului acționează mai multe echipe ale operatorului de distribuție a energiei.

Reamintim cetățenilor că este important să respecte următoarele măsuri pentru a nu își pune în pericol viața:

𝑅𝑒𝑠𝑝𝑒𝑐𝑡𝑎̆ 𝑢𝑟𝑚𝑎̆𝑡𝑜𝑎𝑟𝑒𝑙𝑒 𝑟𝑒𝑔𝑢𝑙𝑖 𝑖̂𝑛 𝑐𝑎𝑧𝑢𝑙 𝑖̂𝑛 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑖𝑚𝑖𝑛𝑒𝑛𝑡𝑎̆ 𝑜 𝑓𝑢𝑟𝑡𝑢𝑛𝑎̆:

  • Întrerupe orice activitate în aer liber.
  • Intrați în casă, într-o construcţie ori într-un autoturism. Deşi s-ar putea să fii rănit în cazul în care trăsnetul loveşte maşina, ești mult mai protejat în interiorul vehiculului decât în exterior.
  • Închide bine ferestrele şi uşile.
  • Evită folosirea apei și duşurile ori sălile de baie. Apa și conductele instalaţiilor pot cauza electrocutare (trăsnet, scurt circuit).
  • Utilizează telefoanele cu fir doar în situaţii de urgenţă. Telefoanele fără fir ori mobilele sunt sigure în utilizare.
  • Deconectează de la priză aparatele şi alte echipamente electrice (tv, computere, aparatele de aer condiţionat etc.). Acestea pot fi defectate ca urmare a descărcărilor electrice atmosferice.

Mai multe informații găsiți pe platforma www.fiipregatit.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.