Ştiri Sibiu – Activităţi ale IJP Sibiu

0
196

Cercetat pentru proxenetism și infracțiuni la regimul rutier, a fost reținut

La data de 18 octombrie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale Sibiu au reținut un sibian în vârstă de 26 de ani, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de proxenetism (3 acte materiale), conducere fără permis (3 acte materiale) și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat (3 acte materiale).

În fapt, sibianul este bănuit că, în perioada mai – iunie a acestui an, ar fi determinat mai multe tinere să practice prostituția pe raza județului Sibiu, atât stradal, cât și la domiciliile clienților. În cursul presupusei activități infracționale amintite, sibianul ar fi săvârșit și infracțiuni la regimul rutier.

Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, la data de 18 octombrie a.c., polițiștii de investigații criminale au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore. Acesta urmează a fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările continuă la nivelul Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Bărbat reținut și cercetat penal pentru infracțiuni de ucidere și rănire cu intenție a animalelor

La data de 18 octombrie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul I.P.J. Sibiu au reținut un cetățean străin, în vârstă de 49 de ani, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere cu intenție a animalelor, respectiv rănirea cu intenție a animalelor.

Bărbatul este bănuit că, la data de 15 octombrie a.c., în jurul orei 17,30, ar fi condus un autoturism și ar fi lovit o turmă de oi aflate la păscut pe un teren din extravilanul localității Vecerd.

În urma evenimentului, 4 oi au decedat, altele 11 fiind rănite.

Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, la data de 18 octombrie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore. Acesta va fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările continuă la nivelul Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul I.P.J. Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Agnita.

Contrabandă cu țigarete și alcool etilic în municipiul Mediaș

În continuarea cercetărilor derulate într-o cauză penală care vizează săvârșirea infracțiunii de contrabandă, la data de 18 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Sibiu, sub coordonarea procurorului de caz, au efectuat 3 percheziții domiciliare pe raza municipiului Mediaș.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că, în perioada 2021 – 2022, doi medieșeni, în vârstă de 49, respectiv 60 de ani, ar fi comercializat țigarete și alcool etilic susceptibile a proveni din activități de contrabandă.

În urma perchezițiilor desfășurate în cursul zilei de ieri, polițiștii au identificat și ridicat cantitatea de  6.268 de țigarete și 170 de litri de alcool etilic, deținute în afara unui antrepozit fiscal autorizat.

La nivelul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș, continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă cu țigarete și alcool etilic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.