ŞTIRI SIBIU – Activităţi ale IJP

0
135

SCUTUL PĂDURII

În perioada 10 – 12 noiembrie, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice, însoțiți de reprezentanți din cadrul Gărzii Forestiere Brașov, au desfășurat o acțiune pe linia prelucrării, depozitării și comercializarii materialului lemnos, ocazie cu care s-au efectuat verificări specifice la depozitul de material lemnos al unei societăți de pe raza localității Boița.

Urmare a măsurătorilor efectuate, între stocurile faptice și cele scriptice s-a constatat o diferență totală de 38,31 mc lemn rotund fag.

Pentru neregulile constatate, societatea comercială a fost sancționată contravențional în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010, fiind aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 11.000 lei.

De asemenea, s-a dispus confiscarea  valorică a cantității de 33,74 mc lemn rotund specia fag în valoare de 4.453,05 lei, respectiv confiscarea faptică a cantității de 4,57 mc lemn rotund diverse specii, în valoare de 1.600 lei, care a fost predată reprezentanților Ocolului Silvic Sibiu pentru valorificare conform legii.

***

La data de 13 noiembrie a.c., în jurul orei 14:00, pe raza localității Brădeni, polițiștii Secției de Poliție Rurală Agnita au depistat 3 localnici în vârstă de 20, 33, respectiv 36 de ani, care transportau cantitatea de 3 mc material lemnos de esență pin fără a prezenta documente justificative de proveniență și transport.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au constatat că cei trei ar fi tăiat fără drept și ar fi sustras materialul lemnos din zona forestieră a localității de domiciliu.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori, respectiv furt de material lemnos.

Materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Agnita.

Cercetările continuă la nivelul Secției de Poliție Rurală Agnita, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Agnita.

INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER

La data de 12 noiembrie a.c., în jurul orei 17:00, pe raza localității Moșna, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus pe DJ 141 de către un bărbat în vârstă de 32 de ani, domiciliat în Ocna Sibiului.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că cel aflat la volan nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

***

La data de 13 noiembrie a.c., în jurul orei 08:00, în orașul Copșa Mică, polițiștii rutieri au testat alcoolscopic șoferul unui autoturism condus pe DN 14. Testarea alcoolscopică a bărbatului în vârstă de 43 de ani, din municipiul Sibiu, a indicat o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

După ce șoferul a fost însoțit la o unitate medicală pentru prelevarea mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, polițiștii au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

***

La data de 13 noiembrie a.c., în jurul orei 15:30, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe Bulevardul General Vasile Milea de către un bărbat în vârstă de 47 de ani, din Șelimbăr.

Din verificările efectuate de către polițiști a rezultat faptul că dreptul bărbatului de a conduce autovehicule pe drumurile publice este suspendat.

De asemenea, testarea alcoolscopică a celui aflat la volan a rezultat într-o concentrație de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul refuzând prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În consecință, la nivelul Biroului Rutier Sibiu s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor prevăzute de articolul 335 aliniatul 2, respectiv 337 din Codul Penal.

***

La data de 14 noiembrie a.c., în jurul orei 03:00, pe raza localității Nocrich, polițiștii au depistat un alt conducător auto posibil aflat sub influența alcoolului.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 63 de ani, domiciliat în municipiul Sibiu, a cărui testare alcoolscopică a indicat valoarea  de 0,52 mg/l alcoool pur în aerul expirat.

Ulterior prelevării mostrelor biologice, polițiștii au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.