Ştiri Sibiu – Acţiuni ale poliţiştilor sibieni

0
231

Încarcerat, cercetat penal pentru conducere sub influența alcoolului

La data de 26 mai a.c., polițiștii Postului de Poliție Cristian din cadrul Secției de Poliție Rurală Orlat au reținut un bărbat în vârstă de 46 de ani, domiciliat în localitatea Cristian, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

În fapt, la data de 21 mai a.c., în jurul orei 22,30, bărbatul ar fi condus un autoturism pe raza localității de domiciliu, în urma opririi de către un echipaj de poliție constatându-se că șoferul este în stare de ebrietate.

Testarea cu aparatul etilotest nu a putut fi realizată din cauza stării conducătorului auto, acesta fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Dat fiind faptul că rezultatele analizelor probelor recoltate au indicat valori de peste 3 g/l alcool pur în sânge, la data de 26 mai a.c., polițiștii au luat măsura reținerii bărbatului în cauză pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările continuă la nivelul Postului de Poliție Cristian, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Săliște.

Pericol oprit la timp

La data de 26 mai a.c., în jurul orei 10,30, pe DN 7, Lazaret, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au oprit pentru control un ansamblu TIR condus dinspre Vâlcea spre Sibiu de către un hunedorean în vârstă de 49 de ani.

Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a indicat o valoare de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La nivelul Serviciului Rutier Sibiu s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La volan, fără permis și cu 1,14 pe etilotest

La data de 26 mai a.c., în jurul orei 17,00, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control o autoutilitară condusă pe strada Ecaterina Teodoroiu de către un tânăr în vârstă de 24 de ani, din județul Bacău.

În urma verificărilor efectuate de către polițiști s-a constatat că cel aflat la volan nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

De asemenea, testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat, băcăuanului fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, la nivelul Biroului Rutier Sibiu, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.