Ştiri Sibiu – Acţiuni ale poliţiştilor argeşeni

0
174

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În perioada minivacanței, poliţiştii rutieri din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Polițiștii au fost prezenți pe drumurile din județ, acționând pentru ca traficul rutier să fie unul sigur. S-a avut în vedere, în principal, latura preventivă, urmărindu-se să fie prevenite accidentele de circulaţie, dar și depistarea în trafic a conducătorilor auto care conduc sub influența băuturilor alcoolice și a celor care nu respectă regimul legal de viteză. 

În această perioadă, ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate peste 500 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 150.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 64 de permise de conducere și au fost retrase 13 certificate de înmatriculare.

  •  

Exemple:

Conduceau cu viteză excesivă

În ziua de 24 aprilie a.c, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Topoloveni au acționat pe raza de competență în vederea combaterii principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, împrejurare în care au depistat, cu aparatul RADAR, mai mulți conducători auto care conduceau cu viteză excesivă.

Cele mai mari viteze înregistrate pe parcursul zilei duminică au fost de 124 km/h, respectiv 131 de km/h, în localitate.

Astfel, polițiștii rutieri au depistat un tânăr de 18 ani, din Călinești, care conducea un autoturism pe DN 7, pe raza localității Călinești, fiind înregistrat de aparatul RADAR, cu viteza de 124 km/h.

Tot pe DN 7, în localitatea Călinești, a fost depistat și un tânăr de 23 de ani, din Călinești, care conducea un autoturism cu viteza de 131 km/h.

În urma abaterilor constatate, tinerii au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, fiecare, iar permisul de conducere le-a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile.

  •  

În ziua de 25 aprilie a.c, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au acționat, cu aparatul RADAR, pe DN 73.

Cele mai mari viteze înregistrate au fost de 129 km/h, respectiv 138 de km/h, în localitate.

Astfel, polițiștii rutieri au depistat un bărbat de 28 de ani, din Craiova, județul Dolj, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza localității Mihăești, fiind înregistrat de aparatul RADAR, cu viteza de 129 km/h.

Tot pe DN 73, în localitatea Stâlpeni, a fost depistat un bărbat de 53 de ani, din Bălilești, care conducea un autoturism cu viteza de 138 km/h.

În urma abaterilor constatate, cei doi bărbați au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, fiecare, iar permisul de conducere le-a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile.

  •  

Conduceau sub influența alcoolului

În ziua de 25 aprilie a.c., în jurul orei 08.30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș au depistat un bărbat de 32 de ani, din Dârmănești, care conducea un autoturism pe DJ 731, pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal.

  •  

În ziua de 25 aprilie a.c., în jurul orei 21.00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au depistat un bărbat de 46 de ani, din Mioveni, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal.

  •  

În ziua de 25 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Curtea de Argeș au depistat un tânăr de 18 ani, din Curtea de Argeș, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Tânărului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal.

  •  

Acțiuni preventive

Polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Pitești, împreună cureprezentanții D.S.V.S.A. Argeș, au acționat, în Piața Ceair din Pitești, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, pentru combaterea actelor de comerț ilicit și respectarea normelor sanitar-veterinare.

Au fost verificați 18 producători din zona sectorului de carne, ocazie cu care  au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoate totală de 2.400 de lei, conform HG 984/2005 pentru manipularea produselor de carne cu încălcarea normelor sanitar veterinare.

 De asemenea, au fost controlați șase producători agricoli, din zona legume- fructe, fiind aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare de 200 de lei, întrucât nu aveau afișate etichetele pe produse, conform Legii 145/2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.