Ştiri Sibiu – Acţiuni ale poliţiştilor argeşeni

0
272

Reținut de polițiști

În ziua de 05 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, și au reținut un tânăr de 23 de ani, din Leordeni.

Din cercetări s-a stabilit că în noaptea de 28 februarie spre 01 martie a.c., cel în cauză ar fi sustras componente auto de pe autocamioane, aflate într-o parcare adiacentă Autostrăzii A1.

În ziua de 04 mai a.c., după administrarea probatoriului, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunerea de dispunere a unei măsuri preventive.

Cercetările continua, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

  •  

Cercetări finalizate de politisti

Polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, faptă prev. și ped. de art. 37 lit. c din Legea 126/1995.

Din cercetări, s-a stabilit că, în perioada sărbătorilor de iarnă, un bărbat de 48 de ani, din Pitești, ar fi comercializat, către persoane ce nu dețineau calitatea de pirotehniști, baterii de artificii din categoriile F2-F3, articolele pirotehnice de divertisment în cauză nefiind destinate publicului larg, având grad mare de pericol.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de trimitere în judecată.

  •  

Mandate puse în executare de polițiști

În ziua de 04 mai a.c., polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Bascov au pus în executare un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, emis de Tribunalul Cluj, față de un tânăr de 19 ani, din Bascov, care, în timp ce se afla sub măsura preventivă a controlului judiciar, ar fi comis o nouă infracțiune cu intenție, respectiv ar fi condus, în ziua de 19 martie a.c., pe raza localității Bascov și Merișani, fără a deține permis de conducere.

Tânărul a fost încarcerat.

  •  

În ziua de 04 mai a.c., polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Stâlpeni au pus în executare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Câmpulung, privind pe un bărbat de 27 de ani, din Vlădești, condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de conducere fără drept.

Cel în cauză a fost încarcerat.

  •  

Sanctiuni aplicate de politistii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 218 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 40.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 11 permise de conducere și au fost retrase 16 certificate de înmatriculare.

Recomandăm tuturor conducătorilor auto să circule preventiv, adaptând permanent viteza la condițiile meteo și la cele rutiere, în special în condiții de carosabil umed sau vizibilitate îngreunată.

  •  

Conduceau fără drept

În ziua de 04 mai a.c.,în jurul orei 16.50,polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș au depistat un bărbat de 54 de ani, din comuna Bărcănești, județul Prahova, care conducea un ansamblu auto, pe DN 7, pe raza localității Cotmeana, având permisul de conducere anulat.

De asemenea, din verificările efectuate de polițiști, s-a stabilit că autovehiculul i-a fost încredințat de o femeie de 54 de ani, din comuna Bărcănești, județul Prahova, angajată a firmei care deține autoutilitara.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335, alin. 1 și 3, din Codul Penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

  •  

În noaptea de 03 spre 04 mai a.c.,în jurul orei 01.30,polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Pitești au depistat un bărbat de 31 de ani, din Ștefănești, care conducea un autoturism, pe b-dul Petrochimiștilor din Pitești, având dreptul de a conduce suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.