Ştiri Sibiu – Acţiuni ale IJP Vâlcea

0
143

POLIȚIȘTII CONTINUĂ SĂ ACȚIONEZE PENTRU CREȘTEREA GRADULUI DE SIGURANȚĂ RUTIERĂ ÎN JUDEȚUL VÂLCEA

            La data de 28 mai a.c., polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier, Biroului Rutier Râmnicu Vâlcea, Formațiunilor Rutiere Brezoi, Drăgășani, Horezu, Bălcești, Berbești și Băbeni au organizat și desfășurat acțiuni tip BLITZ” pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere pe DN7, DN 64, DN 67, precum și DJ/DC din județul Vâlcea.

Astfel, au fost verificate 142 de autovehicule și au legitimat 153 de persoane, aplicând un număr de 115 sancțiuni contravenționale pentru conducerea sub influența alcoolului, depășirea limitei legale de viteză, depășiri neregulamentare, neacordare prioritate pietoni, abateri bicicliști și altele.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce 22 de permise de conducere  (10 viteză, 5 alcool, 5 depășire, 1 neacordare prioritate pietoni, 1 alte abateri)  și au retras 4 certificate de înmatriculare.

Valoarea sancțiunilor contravenționale este de aproximativ 38.000 de lei.

Totodată, a fost constatată și o infracțiune pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Exemplu:

La data de 28 mai a.c., polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier au depistat un bărbat care conducea un autoturism cu viteza de 123 km/h pe un sector de drum limitat la 70 km/h, în localitatea Racovița, pe DN 7. Acesta a fost sanționat contravențional cu amendă în valoare de 1305 lei.

În urma verificărilor efectuate s-a mai constatat faptul că bărbatul în cauză nu avea dreptul de conducere pe teritoriul României, fiindu-i întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

ULTIMA ZI A SĂPTĂMÂNII DE PREVENIRE A CRIMINALITĂȚII ÎN JUDEȚUL VÂLCEA

               Vineri, 27 mai a.c., s-a încheiat cea de-a 16-a ediție a Săptămânii Prevenirii Criminalității, eveniment care a fost desfășurat de către 12 polițiști din structurile de ordine publică, siguranță școlară și poliție rutieră alturi de polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității.

În această zi, la nivelul județului Vâlcea au fost desfășurate 7 activități preventive, având ca beneficiari aprooximativ 500 de persoane, dintre care elevi, cadre didactuce, administratori societăți comerciale, femei, conducători auto,  persoane vârstnice,  cetățeni.

Au fost distribuite 500 de flyere, 100 afișe, 200 de broșuri și 300 de plinate având ca temă prevenirea infracțiunilor de patrimoniu și infracțiunilor rutiere.

Activitatea a beneficiat și de implicarea unor reprezentanți ai Administrației publice, Prefecturei Vâlcea și Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vâlcea.

În ultima zi a Săptămânii Prevenirii Criminalității, polițiștii de prevenire alături de polițiștii din cadrul altor structuri ale Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au desfășurat acțiuni de educație rutieră și de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului în municipiul Râmnicu Vâlcea și în orașul Babeni.

Acțiunile au vizat informarea administratorilor și comercianților cu privire la riscurile la care sunt expuși și practicile uilizate de autorii furturilor din societăți, în scopul prevenirii victimizării acestora.

De asemenea, au fost purtate discuții cu posesori de autovehicule pentru prevenirea furturilor din auto și cu locatarii din zonă pentru prevenirea furturilor din locuințe, a înșelăciunilor, în special prin metoda accidentul și a tâlhăriilor, respectiv a furturilor din genți și buzunare.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.